Ο Ζάκερμπεργκ έγινε μπαμπάς και δωρίζει το 99% των μετοχών του Facebook

Η Μαξ, όπως ονομάστηκε η κόρη του «πατέρα» του Facebook, γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου και ο ερχομός της ενθουσίασε τόσο πολύ τους γονείς της, που αποφάσισαν να δωρίσουν το 99% των μετοχών του κολοσσού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

«Η μητέρα σου και εγώ δεν έχουμε ακόμα βρει τα λόγια για να περιγράψουμε την ελπίδα που μας δίνεις για το μέλλον. Η νέα σου ζωή είναι γεμάτη με υποσχέσεις και ελπίζουμε ότι θα είσαι χαρούμενη και υγιής για να μπορείς να την εξερευνήσεις στο έπακρο. Ήδη μας έχεις δώσει ένα λόγο να σκεφτούμε τον κόσμο στον οποίο θα ζήσεις» γράφει σε επιστολή του προς την ίδια την κόρη του ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Στο μακροσκελές γράμμα, ο ιδρυτής του διαδικτυακού κολοσσού εξηγεί ότι θέλει η Μαξ να μεγαλώσει σε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που μεγάλωσε ο ίδιος. «Θέλουμε να κάνουμε το δικό μας κομμάτι σε αυτό, όχι μόνο επειδή σε αγαπάμε, αλλά και επειδή έχουμε ηθική υποχρέωση προς όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς. Πιστεύουμε ότι όλες οι ζωές έχουν ίδια αξία, και αυτό συμπεριλαμβάνει τους πολλούς ανθρώπους των επόμενων γενιών. Η κοινωνία μας έχει χρέος να επενδύσει τώρα στις ζωές όλων όσων θα έρθουν στον κόσμο, όχι μόνο όσων είναι ήδη εδώ» γράφει, και συνεχίζει: «Αλλά τώρα δεν απευθύνουμε τους πόρους μας στις μεγαλύτερες ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η γενιά σου».

Μετά από ανάλυση όλων αυτών των προβλημάτων, όπως οι ασθένειες, πρόσβαση στο διαδίκτυο και παιδεία, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν αποφάσισαν να δωρίσουν το 99% των μετοχών του Facebook που έχουν στην κατοχή τους, συνολικής αξίας 45 δισ. αυτή τη στιγμή, για τη στήριξη κοινωφελών σκοπών.

«Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το κάνουμε αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, μόλις βρούμε το νέο μας ρυθμό σαν οικογένεια και επιστρέψουμε στη δουλειά από τις άδειες μητρότητας και πατρότητας. Κατανοούμε ότι πολλοί θα έχετε ερωτήσεις για το γιατί και πως θα το κάνουμε αυτό» αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν «η μαμά και ο μπαμπάς».

Το γράμμα αυτό αναρτήθηκε στο προσωπικό προφίλ του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία της νέας οικογένειας.

(ethnos.gr)