Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House, Σπύρος Μαλιαγρός

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον δικηγόρο και πρόεδρο της «TIG Advisors» Σπύρο Μαλιαγρό ανατέθηκε η προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House.

Ο κ. Μαλιαγρός ανέλαβε την προεδρία από τον Μιχάλη Μπάπη που υπηρέτησε τον ευαγή αυτό οργανισμό από το 2014. Στη σχετική ανακοίνωση του Ronald McDonald House αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παραμένει επίτιμος πρόεδρος του εν λόγω Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαλιαγρός τα τελευταία χρόνια ήταν σύμβουλος και η ανάληψη της προεδρίας έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στα στελέχη του Ιδρύματος και στους εθελοντές που για 38 ολόκληρα χρόνια συμμετέχουν στους Μαραθώνιους της Αγάπης και στις άλλες ερανικές εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ronald McDonald House, Ρουθ Μπράουν, επεσήμανε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η ανάληψη της προεδρίας του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος από τον Σπύρο Μαλιαγρό και συνάμα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη για την εξαιρετική ηγεσία του Μιχάλη Μπάπη τα τέσσερα τελευταία χρόνια».

«Ο κ. Μαλιαγρός είναι καταξιωμένος ηγέτης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωσή του στο Ronald McDonald House. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την υποστήριξη που παρείχαν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και το Ελληνικό Τμήμα» τόνισε η κ. Μπράουν.

Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος, κ. Σπύρος Μαλιαγρός, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε πως «είναι αξίωμα τιμής, αλλά περισσότερο αξίωμα ευθύνης».

«Είναι αξίωμα ευθύνης, διότι σε δύο περίπου μήνες θα διοργανώσουμε τον 23ο Μαραθώνιο Αγάπης για την ενίσχυση του Ελληνικού Τμήματος. Ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στην μνήμη της ιδρύτριας και πρώτης προέδρου του Ελληνικού Τμήματος Νίκης, της αείμνηστης Νίκης Σιδέρης και θα καταβάλλουμε προσπάθειες ούτως ώστε να καταστεί ένας από τους καλύτερους που διοργανώθηκαν ποτέ», δήλωσε στον «Ε. Κ.» ο κ. Μαλιαγρός.

Ο κ. Μαλιαγρός και η σύζυγός του Μαρκέλλα αποφοίτησαν από το Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας τόνισε: «Είμαστε τυχεροί διότι αποφοιτήσαμε από το Ελληνικό Σχολείο και διότι η διευθύντριά μας Αθηνά Κρομμύδα και οι δάσκαλοι, καθώς επίσης ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης μας γαλούχησαν με την αγάπη για την Ομογένεια και τον ελληνικό πολιτισμό καθώς επίσης και με τις αρετές της ευσπλαχνίας και της φιλαλληλίας».

Ο Σπύρος Μαλιαγρός είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Fordham Universityκαι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την «Seward & KisselLLP», ενώ και το 2006 ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού συμβούλου της TIG Advisorsκαι μετά από έναν χρόνο τα καθήκοντα του προέδρου της εταιρείας.

Η ανάληψη της προεδρίας έγινε εν μέσω της κρίσης που είχε ταράξει συθέμελα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και με τη διορατικότητα και την χρηστή διοίκηση ο κ. Μαλιαγρός κατάφερε να αυξήσει τα κεφάλαια της εταιρείας και σήμερα εν έτει 2018 διαχειρίζονται 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και προσφέρουν εργασία σε πάνω από πενήντα στελέχη.

Ο Σπύρος Μαλιαγρός μιλά άπταιστα τα ελληνικά και το αποδίδει στην γιαγιά του Κατερίνα Μαλιαγρού και στους γονείς του Νίκο και Μαρία Μαλιαγρού, καθώς επίσης και στο Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος».

Ο Σπύρος Μαλιαγρός έλκει την καταγωγή του από την Πεσσάδα Κεφαλληνίας ενώ η σύζυγός του Μαρκέλλα το γένος Κουτσουμπή έλκει την καταγωγή της από τη Χίο και σπούδασε λογοθεραπεία.

Ο Σπύρος και η Μαρκέλλα έχουν τρία παιδιά τον Αλέξανδρο 12 ετών, την Νικόλ, 9 ετών και τον Λεωνίδα 6 ετών. Και τα τρία παιδιά διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον του Λονγκ Αϊλαντ.

(ekirikas.com)