Παγκοσμιοποίηση και «Πλεόνασμα»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΔΥΟ ειδήσεις ΟΥΣΙΑΣ που όμως δεν θα συζητηθούν όσο θα έπρεπε, ενώ άλλες, επουσιώδεις όπως συνήθως, θα «πρυτανεύσουν» πάλι, πάλι και πάλι, στα ευγενέστατα Μέσα Ενημέρωσής μας!

Η ΠΡΩΤΗ, η ευθύτατη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, ότι η Ιδέα της Παγκοσμιοποίησης «απορρίπτεται» και το Δόγμα του Πατριωτισμού «αγκαλιάζεται» από τους Πολίτες του!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ, ότι η Ευρωπα’ι’κή Κεντική Τράπεζα φοβάται και «καυτηριάζει» την υπερβολή του λεγομένου Ελληνικού «Πλεονάσματος»!

ΑΣΦΑΛΩΣ και πρέπει να είμαστε πολύ «υποψιασμένοι» με την προώθηση της «ΑΚΡΑΤΗΣ» τυφλής και «γενικόλογης» επικίνδυνα «αφηρημένης» Παγκοσμιοποίησης!

Οσο καλή είναι, εφ’ όσον γνωρίζουμε τι μας …«παίρνει» και τι μας …«δίνει» τόσο φθοροποιός και καταστρεπτική θα αποδειχθεί, για Χώρα και Λαό, όταν εξακολουθούμε να αγνοούμε τα «μονοπάτια» της τα …«σκούρα»και τις πάμπολλες αδιεξόδους της!

ΑΣΦΑΛΩΣ και οφείλουμε να μελετούμε και να γνωρίζουμε τον σαφέστατον διαχωρισμόν, μεταξύ του «υγιούς και πραγματικού Πλεονάσματος» και του «ψευδεπίγραφου και θνησιγενούς» τέτοιου!

ΣΤΗΝ περίπτωσή μας νομίζω, θεωρώ, θέλω να πιστεύω, ότι οι Υπεύθυνοι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αναθέσουν την μελέτη αυτού του «διαχωρισμού» σε ανθρώπους εκτός κομματικών «μανδρίων», με αντικειμενικότητα και απόλυτη γνώση του αντικειμένου, τόσο «θεωρητική» όσο και «πρακτική»!!!