Παρέμβαση για το λιμάνι του Πισαετού

Παρέμβαση μέσω της σελίδας του Facebook έκανε ο Ιθακήσιος Τουριστικός Πράκτορας Σταύρος Δελλαπόρτας (Delas Tours Ithaki) για την κατάσταση που επικρατεί στο υπό κατασκευή Λιμάνι Πισαετός στην Ιθάκη, παραθέτοντας έξι προτάσεις, που αν υλοποιηθούν θα καλυτερεύσει όχι μόνο η εικόνα του Λιμανιού, αλλά και η εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών που το χρησιμοποιούν.

Ο κ. Δελλαπόρτας, αναφέρει:

Λόγω της 16χρονης αναμονής για την εκτέλεση του έργου του λιμανιού στον πισω αετό, οι υποτυπώδεις υποδομές παραμένουν σε άθλια κατάσταση, με αποτελεσμα να κανουν τη ζωή μας (επισκεπτών και ντόπιων επαγγελματιών) δυσκολότερη. Ισως θα ηταν καλη ιδεα, μέχρι να ολοκληρωθεί το εργο, να γινει μερική αποκατάσταση στα στοιχεία αυτα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεια και προκαλούν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον.

Θα χαρούμε να κανουμε εποικοδομητικο διαλογο με όποιον υπεύθυνο φιλοτιμηθεί να απαντήσει στις καλοπροαιρετες παρατηρήσεις και ερωτήσεις μας.

Παρατηρήσεις / προτάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το εργο:

❶ Κλιματιζόμενο χώρο για τους επιβάτες που είναι σε αναμονή επιβίβασης. (Το καλοκαιρι με καύσωνα είχαμε περιστατικά λιποθυμίας).

❷ Περισσότερες και καθαρές τουαλέτες σε ενδεδειγμένο και προσβάσιμο σημειο.

❸ Πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα.

❹ Παροχή νερού.

❺ Παροχή γραμμής ΟΤΕ και Ιντερνετ για τα γραφεία και Λιμεναρχειο.

❻ Αποκατάσταση άμεση του πίνακα της ΔΕΗ. Είναι εκτεθειμένος σε νερά και στον οποιονδήποτε θέλει να βαλει το χερι του στα γυμνά καλώδια. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.