ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»!

  •  Της Εθνικής Δικαιοσύνης ο Ήλιος -ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ- απαγόρευσε παράδοση της Μακεδονίας μας

  •  Ο Έλληνας «Μότσαρτ» βροντοφώναξε: «Μάχομαι ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Φασισμό, τον αριστερόστροφο»

«Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις. Σώπα όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες»…

Ο ηγέτης της Ρωμιοσύνης ράγισε καρδιές.

Εντός και εκτός χώρας.

Οικουμενική προσωπικότητα.

Πριν, σαν άλλος φον Κάραγιαν της Μουσκής. Με παγκόσμια εμβέλεια.

Σήμερα, ΖΩΟΔΟΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Θερμός κήρυκας κατά του διχασμού.

Που τον πυροδοτεί, μία εξουσιομανής παρεούλα μειοψηφίας.

Το διάγγελμα-ΒΕΤΟ του λαού εκφωνήθηκε.

Τα ψέματα έληξαν. Για τους προσκυνημένους χρήσιμους πονηρούς.

Που ΛΕΡΩΝΟΥΝ την Πατρίδα αίματος και θυσιών.

Την ολόλαμπρη δική μας Ιστορία.

Που και άλλοι λαοί θέλουν να κλέψουν…

Γιατί δεν έχουν δική τους.

Καταιγίδα ο Μίκης απέναντι στους εδώ και στους έξω «μίκυ-μάους».

Κατήγγειλε, την παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας σε βαθμό γελοιότητας από τους κατευθυνόμενους Σκοπιανούς.

Αποκάλεσε, κυβέρνηση μειοψηφίας το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα.

Και ζήτησε να ερωτηθεί ο λαός όταν και αν κάποια κυβέρνηση τολμήσει να υπογράψει για όνομα με τον όρο Μακεδονία.

Η πρωτοφανής κοσμοπλημμύρα κατατρόμαξε το γραφείο του σημερινού επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η παρεούλα με μισοσβησμένη φωνή επιχείρησε να το χλευάσει.

Να το παρουσιάσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, με συγκέντρωση φτωχοσυμπέθερων.

Οι τρομαγμένοι προσπαθούν να τρομάξουν.

Βλέπουν το τέλος τους και τρελαίνονται.

«Λαγός την φτέρην έσειε κακό του κεφαλιού του(ς)».

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μίλησε όρθιος, αλλά ήταν όρθιος την Κυριακή στο συλλαλητήριο που «έπνιξε» το κέντρο της Αθήνας με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να τον αποθεώνουν.

Ο συνθέτης της «Ρωμιοσύνης» δεν αποθεώθηκε μόνο από την λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους γύρω από αυτήν.

Χιλιάδες χρήστες στα social media έγραψαν για τον Μίκη των 92 Μαϊων και την σθεναρή του παρουσία στην μεγαλειώδη συγκέντρωση.

«Είναι η εξόδιος πολιτική πράξη του Μίκη. Είναι ο πατριωτικός και υπαρξιακός αποχαιρετισμός ενός μεγάλου Έλληνα. Ας τον σεβαστούμε» έγραψε ένας χρήστης στο facebook.

Ο Μίκης με μια φράση διέλυσε το μεταπολιτευτικό τοτέμ της Αριστεράς. Μόνο γι’ αυτό του οφείλουμε πολλά» τονίζει ένας άλλος χρήστης στο Twitter.

Αναφερόταν προφανώς στην πρόταση «Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και μάχομαι τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προφανώς στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» που είπε ο Θεοδωράκης μέσα σε ένα καταιγισμό χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών για την κυβέρνηση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για παραποίηση σε βαθμό γελοιότητας της ιστορίας από τους Σκοπιανούς και ζήτησε να ερωτηθεί ο λαός αν κάποια κυβέρνηση υπογράψει για όνομα με τον όρο Μακεδονία.

Μια χρήστης του Twitter έγραψε αυτό που πιστεύει και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του ανθρώπου που μελοποίησε το «Άξιον εστί».

«Ο Μίκης σήμερα ήταν πάνω απ’ όλα ΕΛΛΗΝΑΣ και έδειξε ότι ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δικαίωσε την μεγάλη του παρακαταθήκη. Όποιος δεν μπόρεσε να το δει εθελοτυφλεί».

Άλλος χρήστης έγραψε στο δικό του «τιτίβισμα»:

«Σοκαρισμένοι οι αριστερόστροφοι φασίστες, του κράτους και του παρακράτους ετοιμάζουν λάσπη για τον Μίκη Θεοδωράκη που λάμπρυνε και έδωσε το κύρος του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία».

Η φράση του συνθέτη «εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος» προκάλεσε επίσης θύελλα χειροκροτημάτων από το παλλόμενο πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων.

Λίγες ώρες αργότερα τα αποθεωτικά σχόλια για τον συνθέτη έπεφταν σαν βροχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από χιλιάδες χρήστες.

«Ο Θεοδωράκης είναι έτσι όπως πρέπει να είναι ο πραγματικός καλλιτέχνης. Ασυμβίβαστος, πέρα από κομματικές ταμπέλες, ατρόμητος και μπροστάρης. Να κρίνει με τόλμη και να ενδυναμώνει συνειδήσεις» ανέβασε χρήστης στο Twitter.

Αυτός είναι ο Θεοδωράκης για πάρα πολλούς Έλληνες, όχι όλους βέβαια και χθες στην ομιλία του που διήρκησε μισή ώρα ήταν ξεκάθαρος.

Είπε μεταξύ άλλων να μην συμφωνήσουμε ποτέ για μια νόθα Μακεδονία, ότι θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν επιτρέψουμε να περάσει ένα τραγικό ψέμα και ότι οι παραχωρήσεις του Ζάεφ είναι κουτόχορτο.

Την έκλεισε με την φράση «Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες.

Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός».

Μετά επέστρεψε στο σπίτι του στην Πλάκα, αυτό στο οποίο κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Συντάγματος, το οποίο συγκλόνισε με την παρουσία του.

Μια παρουσία που έγραψε άλλο ένα κεφάλαιο-ένα από τα δεκάδες-της μυθιστορηματικής ζωής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έμελλε να ζήσει άλλη μια μεγάλη στιγμή, επειδή όπως λένε οι φίλοι πάνω από όλα, είναι Έλληνας.