Πετυχημένο το 4ο Τουρνουά «Φ. Τσιλιμιδός» στο κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντ. Τρίτση»

Ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία και τους αγώνες της 2ης ημέρας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου, «Αντώνης Τρίτσης», το 4ο τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης 3Χ3 «Φώτης Τσιλιμιδός» του Κεφαλληνιακού Α.Ο. 2013, το οποίο διεξάγεται ανελλιπώς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια και είναι αφιερωμένο στην μνήμη, ενός δικού μας, πολύ αγαπητού παιδιού και της αθλητικής δημοσιογραφίας του Φώτη Τσιλιμιδού, που τόσο άδικα πριν 5 χρόνια έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό με την απουσία του στον χώρο που λάτρευε και υπηρετούσε με σεβασμό και αντικειμενικότητα όσο λίγοι, αλλά και σε όλους εμάς που διδαχθήκαμε πολλά από αυτόν και σε εμάς που τον αγαπήσαμε τόσο πολύ. Ο Φώτης ήταν ένα πραγματικό διαμάντι στον χώρο, κάτι που έχει αναγνωριστεί, τόσο εντός, όσο και εκτός νησιού.

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, ήταν η συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στη συνέχεια, μαζί με τα υπόλοιπα αγαθά που θα αγορασθούν από τις εισπράξεις των συμμετοχών των αθλητών, θα προσφερθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, το οποίο με την σειρά του, μέσα από την σπουδαία δράση του, θα τα διανείμει σε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη τους, προσφέροντας τους λίγη χαρά και αισιοδοξία ότι δεν είναι μόνοι στις Άγιες ετούτες ημέρες.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε τους παρακάτω αγώνες:

Final Four, κατηγοριών Παίδων – Εφήβων – Ενηλίκων

Προ μίνι από 6 έως 8 ετών και Μίνι από 9 έως 12 ετών και έναν εντυπωσιακό αγώνα από τους παλαίμαχους της ομάδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Κεφαλληνιακού Α.Ο. κ. Αντ. Κουταβάς, αφού καλωσόρισε, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο τουρνουά, που ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε, αναφέρθηκε στον Φώτη Τσιλιμιδό και το μεγάλο κενό που άφησε η απουσία του.

Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού κομματιού όλων των κατηγοριών του τουρνουά ακολούθησαν οι βραβεύσεις τόσο για τους νικητές όσο και αυτή παραολυμπιονίκη μας, του Μάκη Λιγνού για την προσφορά του στον αθλητισμό και την συμμετοχή του στους παραολυμπιακούς του Ριο με την Ελληνική ομάδα της κολύμβησης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ευχάριστη νότα του τουρνουά ήταν οι παλαίμαχοι αθλητές του Κεφαλληνιακού που τίμησαν την μνήμη του Φώτη. Αντιμετώπισαν και πάλι την τωρινή ομάδα, κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών. Αν και το τελευταίο που θα ενδιέφερε τις δυο ομάδες, να πούμε ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε φέτος με νικήτρια την τωρινή ομάδα και σκορ 26-24, ενώ πέρυσι είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 20-20!

Την παράσταση στο τέλος έκλεψαν οι αγώνες επίδειξης των μίνι – προμίνι με τους οποίους έπεσε η αυλαία και είναι περιττό να πούμε ότι τα πιτσιρίκια κέρδισαν και το χειροκρότημα των θεατών γονέων και φίλων τους!

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:
Παίδες

LOB CITY BOYS – KEFALONIA THUNTERS  7 – 10
Έφηβοι
Kilojoule – ΑΜΠΑΛΟΙ  6 – 11

Άντρες
BEESKNEES – CRISTMANS TREE 12 – 7

Όλοι οι τελικοί ήταν σπουδαίοι σε θέαμα και αγωνία με τους αντιπάλους σχεδόν ισάξιους.

Έτσι ένα και πάλι επιτυχημένο τουρνουά, το 4ο “Φ. Τσιλιμιδός” πέρασε στην ιστορία με τους διοργανωτές να έχουν πετύχει για μια ακόμη χρονιά τον σκοπό τους, τιμώντας πρώτα από όλα με τον καλύτερο τρόπο, την μνήμη του Φώτη, αλλά και την συγκέντρωση αρκετών τροφίμων που μαζί με ένα σεβαστό ποσό που εισέπραξαν από τους συμμετέχοντες θα δοθεί και φέτος, στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μ. Κεφαλληνίας.

Συγχαρητήρια σε όλους…. Ο σκοπός πέτυχε απόλυτα…… και ο Φώτης από εκεί ψηλά που βρίσκεται σίγουρα θα χαίρεται από την αγάπη των φίλων του, που δεν το ξεχνούν!

Ραντεβού του χρόνου για το 5o!!!

(sportsthea.gr)