Πολωνή δημοσιογράφος σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Ως αποτέλεσμα συνεργασίας την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Ελληνική Πρεσβεία της Πολωνίας, η Πολωνή δημοσιογράφος και blogger κ. Agnieszka Zawistowska, είχε επισκεφτεί το 2015 την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο, με θεαματικά αποτελέσματα.

Αναρτήθηκαν τότε στο διαδίκτυο και «ποσταρίστηκαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πολωνίας, πάνω από 6.000 φωτογραφίες, με ανάλογα κείμενα και περιγραφές.

Μετά από συνάντηση που έγινε με την κ. Zawistowska τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την διάρκεια της τουριστικής έκθεσης «Grecka Panorama», συμφωνήθηκε η εκ νέου επίσκεψη της σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Έτσι η δημοσιογράφος ήλθε στην Κεφαλονιά από 6 έως 12 Μαΐου 2018, όπου μετέβη στη Ζάκυνθο, μέχρι τις 18 Μαΐου και αναχώρησε από εκεί για Βαρσοβία.

Η κ. Zawistowska, εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της Πολωνίας «Gazeta Wyborcza», ως συντάκτης. Από το 2013 είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται με διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών ιστοσελίδων και περιοδικών lifestyle. Η ιδέα του έργου ‘Akcja Grecja’ προέκυψε αυθόρμητα κατά τη διάρκεια ενός από τα ταξίδια της στην Ελλάδα. Επιπλέον έχει αναπτύξει μερικά έργα για την Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία. Επίσης, διαχειρίζεται τη σελίδα στο facebook, https://www.facebook.com/akcjagrecja, η οποία έχει πάνω από 3.300 ακόλουθους και την ιστοσελίδα www.akcjagrecja.pl.

Η κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων μετ ‘επιστροφής (Βαρσοβία- Αθήνα -Κεφαλονιά και Ζάκυνθος – Αθήνα -Βαρσοβία) έγινε από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Η διαμονή της στην Κεφαλονιά προσφέρθηκε από το ξενοδοχείο «Mirabel», αυτοκίνητο προσέφερε το «Mercury Rent a car» και οι ξεναγήσεις έγιναν από τον Προϊστάμενο Τμήματος της Π.Ε Κεφαλονιάς κ. Μηνά Κλαουδάτο. Γεύματα προσέφεραν το γνωστό εστιατόριο «Της Τασίας» στο Φισκάρδο (κ. Τασία Δενδρινού) και το ξενοδοχείο «Paspalis» στη Σκάλα.

Στη Ζάκυνθο, την όλη φιλοξενία ανέλαβε ο Δήμος Ζακύνθου, ο οποίος ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης , καθώς και τους προσφέροντες στη Ζάκυνθο, σε δελτίο τύπου που έχει ήδη εκδώσει.

Μία από τις μέχρι τώρα αναρτήσεις της κ. Zawistowska είναι η παρακάτω:

https://www.tanie-loty.com.pl/ czytelnia/ciekawostki/kefalonia-atrakcje-dziewiczej-wyspy.

Η κ. Zawistowska σε στιγμές γευσιγνωσίας στο οινοποιείο “Divino” του κ. Μάκη Χαρτουλιάρη
Η κ. Zawistowska και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος