Πρόταση για παραδοσιακή μάσκαρα

Πρόταση για διοργάνωση παραδοσιακής, μάσκαρας έκανε μέσα από απο το facebook ο γιατρός και εικαστικός Βαγγέλης Ευαγγελάτος, ο οποίος είναι και μέλος του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ. Το θέμα αφορά τη μάσκαρα 2020 που θα διοργανώσει η ΚΕΔΗΚΕ και το στίγμα της:

Έγινε χθές στο θέατρο Κέφαλος η συνάντηση ΚΕΔΗΚΕ πολιτιστικών συλλόγων, σχολείων, παρουσία του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου για τον συντονισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Αργοστόλι

Ακούστηκαν πολλά και διαφάνηκε η διάθεση για συμμετοχή και δουλειά

Η δικιά μου πρόταση, ως μέλος της ΚΕΔΗΚΕ για το φετεινό καρναβάλι είναι να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε και να ξανά ζωντανέψουμε το παλιό Αργοστολιώτικο καρναβάλι και τα δρώμενα του και να ζήσουμε στιγμές κεφιού διασκέδασης και ξεφαντώματος με τις ρήμνες του καρνάβαλου όπως παλιά. Ο οποίος καρνάβαλος σατίριζε τους πάντες και τα πάντα και τίποτα δεν ξέφευγε από το χιούμορ του και την κριτική του κατά την παρέλασή του γύρο γύρο στην πλατεία του Αργοστολιού ακολουθούμενος από τους μασκαράδες που με χιούμορ και ευφάνταστα μασκαρεμένοι διεκδικούσαν το χρηματικό έπαθλο του καλύτερου μασκαρά και με τους θεατές να βλέπουν να ακούνε αλλά και να γλυκαίνονται από το σοκολατοπόλεμο που έριχνε το άρμα του καρνάβαλου.

Αυτή είναι η πρόταση μου με μια λεπτομέρεια ότι για να πετύχει αυτό το καρναβάλι, η συμμετοχή όλων φορέων, σχολείων στο κυνήγι του θησαυρού, μαγαζιάτορες με δικά τους γκρουπ και δρώμενα και εθελοντές είναι απαραίτητη.