Πώς είναι να είσαι αεροσυνοδός του Σουλτάνου του Ομάν -Πατρινιά που ζει το όνειρο, έχει ταξιδέψει σε 23 χώρες και περιγράφει (photos)

Σίγουρα όταν σπούδαζε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου δεν φανταζόταν ποτέ πως θα ταξιδέψει όλον τον κόσμο, δουλεύοντας ως  αεροσυνοδός της Oman Air, του εθνικού μεταφορέα του σουλτανάτου του Ομάν.

Συγκεκριμένα, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου άφησε την Ελλάδα για να δουλέψει ως αεροσυνοδός  στο σουλτανάτο του Ομάν που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη.

Η πανέμορφη Πατρινιά εργάζεται εκεί τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω της δουλειάς της έχει ταξιδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ σε… 23 χώρες.

Μιλώντας στο best.gr, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου εξήγησε μάλιστα πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την ζωή της εδώ και να εγκατασταθεί στο σουλτανάτο.

Σίγουρα όταν σπούδαζε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου δεν φανταζόταν ποτέ πως θα ταξιδέψει όλον τον κόσμο, δουλεύοντας ως  αεροσυνοδός της Oman Air, του εθνικού μεταφορέα του σουλτανάτου του Ομάν.

Σίγουρα όταν σπούδαζε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Δέσποινα Διαμαντοπούλου δεν φανταζόταν ποτέ πως θα ταξιδέψει όλον τον κόσμο, δουλεύοντας ως αεροσυνοδός της Oman Air, του εθνικού μεταφορέα του σουλτανάτου του Ομάν.

«Ως βασικό κίνητρο για να αφήσω την Ελλάδα στάθηκε το μισθολογικό και πόσο μάλλον η εμπειρία μιας νέας αρχής στο εξωτερικό. Σε μια χώρα που απέχει σχετικά από τα δεδομένα του δυτικού κόσμου, με εξωτική άγρια ομορφιά, στο επάγγελμα που αγαπώ το οποίο συνδυάζει ταξίδια σε κάθε άκρη της γης. Δελεαστικό πολύ για να μη δεχτώ την πρόκληση και το ρίσκο», ανέφερε η νεαρή.

Η Δέσποινα μάλιστα περιέγραψε και πως είναι η ζωή της στο σουλτανάτο του Ομάν, χαρακτηρίζοντάς την διαφορετική.

«Το Ομάν, με πρωτεύουσα το Μάσκατ ή Μουσκάτ, έχει μόνο δυο εποχές. Το καλοκαίρι ξεκινά από Απρίλη έως και αρχές Οκτωβρίου με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Και το χειμώνα, που μοιάζει σαν άνοιξη, μιας και δεν βρέχει ή κάνει κρύο με τη θερμοκρασία πέφτει στους 25-35», εξήγησε.

Η πανέμορφη Πατρινιά εργάζεται εκεί τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω της δουλειάς της έχει ταξιδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ σε... 23 χώρες.

Η πανέμορφη Πατρινιά εργάζεται εκεί τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω της δουλειάς της έχει ταξιδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ σε… 23 χώρες.

Οσο για το πολίτευμα, η αεροσυνοδός εξήγησε πως την απόλυτη ηγεσία έχει ο Σουλτανος,  Qaboos Bin Said, τον οποίο ο κόσμος αγαπά.

Η Πατρινιά ανέφερε πως η ενδυμασία στο Ομάν δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Ελλάδας.

« Πρέπει πάντα να είναι καλυμμένα τα γόνατα και ώμοι, αλλιώς θα νιώσεις πολλά καρφωμένα βλέμματα επάνω σου. Οι περισσότεροι ντόπιοι φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία, dishdasha και cuma/mussar (καπέλο) για τους άνδρες – abaya και hijab για τις γυναίκες» είπε η Δέσποινα τονίζοντας επίσης πως το Ομάν είναι η ασφαλέστερη χώρα που έχει ταξιδέψει ποτέ.

Οσο για την ιστορία σε πτήση της που θα θυμάται για καιρό, η καλλονή είπε πως αυτό που της έμεινε χαραγμένο στην μνήμη ήταν η πρόταση γάμου ενός άνδρα στην κοπέλα του… on air.

«Θα μου μείνει όμως αξέχαστη η φορά που έτυχε να έχω ως επιβάτες ένα φιλικό ζευγάρι. Και το αγόρι μας ανακοίνωσε πως θέλει να κάνει πρόταση γάμου στην σύντροφό του.

Η Δέσποινα μάλιστα περιέγραψε και πως είναι η ζωή της στο σουλτανάτο του Ομάν, χαρακτηρίζοντάς την διαφορετική.

Η Δέσποινα μάλιστα περιέγραψε και πως είναι η ζωή της στο σουλτανάτο του Ομάν, χαρακτηρίζοντάς την διαφορετική.

Έτσι και εμείς, ως πλήρωμα σε συνεργασία με τον ίδιο, κάτω από διαδικασίες άκρας μυστικότητας ώστε να μην καταλάβει κάτι η εκλεκτή της καρδιάς του, προσπαθούσαμε να ετοιμάσουμε το χαρμόσυνο γεγονός με σαμπάνιες, γλυκά και φυσικά το δαχτυλίδι!

Αφού λοιπόν είχε ολοκληρωθεί η ώρα του γεύματος, εγώ με τις συναδέλφους μου προσποιούμασταν πως κάτι μοιράζουμε στην καμπίνα μέχρι που φτάσαμε σε αυτούς.

Οσο για το πολίτευμα, η αεροσυνοδός εξήγησε πως την απόλυτη ηγεσία έχει ο Σουλτανος,  Qaboos Bin Said, τον οποίο ο κόσμος αγαπά.

Οσο για το πολίτευμα, η αεροσυνοδός εξήγησε πως την απόλυτη ηγεσία έχει ο Σουλτανος, Qaboos Bin Said, τον οποίο ο κόσμος αγαπά.

Μέσω ανακοίνωσης, ζητήσαμε την προσοχή όλων και έτσι έγινε η πρόταση καθώς πρέπει, με όλους μας να συγκινούμαστε και με την κοπέλα να λέει το πολυπόθητο Ναι! Έπειτα ακολούθησαν θερμές ευχές και από τους κυβερνήτες», ανέφερε η Δέσποινα Διαμαντοπούλου.

Σχετικά με την ιστορία σε πτήση της που θα θυμάται για καιρό, η καλλονή είπε πως αυτό που της έμεινε χαραγμένο στην μνήμη ήταν η πρόταση γάμου ενός άνδρα στην κοπέλα του... on air.

Σχετικά με την ιστορία σε πτήση της που θα θυμάται για καιρό, η καλλονή είπε πως αυτό που της έμεινε χαραγμένο στην μνήμη ήταν η πρόταση γάμου ενός άνδρα στην κοπέλα του… on air.