Σε …κώμα το Κέντρο Υγείας Σάμης

Το Κέντρο Υγείας Σάμης

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης απέστειλε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή:

Προς

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης Υ.ΠΕ.

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τις υπηρεσίες υγείας που έλαβαν χώρα στο νομό μας, απ’τις πολυπληθέστερες στη Σάμη, παρακολουθώντας την πορεία των αιτημάτων μας και των αναγκών σήμερα επισημαίνουμε τα παρακάτω.

Το πρόβλημα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σάμης που ο ρόλος του είναι κομβικός για την υγεία των πολιτών στα 2/3 της έκτασης του νομού μας δυστυχώς εντείνεται.

Γιγαντώνεται το πρόβλημα καθώς δεν δίνονται λύσεις στις σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, στις ελλείψεις επίσης στο Κ. Υ. Ιθάκης και στην σχεδόν κατάργηση των αγροτικών ιατρείων σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες.

Στην μεταφορά ασθενών που έχουν την ανάγκη ασθενοφόρου εκεί πλέον η έλλειψη σε προσωπικό και σε οχήματα είναι τραγικά επικίνδυνη.

Αυτά συμβαίνουν ενώ διανύουμε την τουριστική περίοδο που ο πληθυσμός των νησιών μας πολλαπλασιάζεται και πολλαπλασιάζονται επίσης και τα περιστατικά που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Στην πρόσφατη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση οι πολίτες της επαρχίας Σάμης δηλώσαμε σε όλους τους τόνους στους αρμόδιους παριστάμενους (βουλευτίνα,αντιπεριφερειάρχη) ότι οι ζωές μας στην περιοχή μας είναι επισφαλείς και ευχόμαστε καθημερινά να μην συμβεί κάτι που να χρειάζεται την υποστήριξη των δομών υγείας.

Επίσης στο ψήφισμα της συγκέντρωσης δηλώσαμε με τη δύναμη της αγανάκτησης ότι απαιτούμε άμεσα την συμπλήρωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτείται για την λειτουργία του Κ.Υ. Σάμης παράλληλα με την στελέχωση των άλλων δομών υγείας των νησιών έστω καθυστερημένα αρκεί να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Απαιτούμε λύσεις οριστικές σε μόνιμη βάση που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους ως κυβέρνηση του τόπου κύριε υπουργέ για ότι ατυχές συμβεί στο εξής στην υγεία του πληθυσμού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης εξαιτίας αυτών ελλείψεων.

Σημαντικές και οι ευθύνες του διοικητή της έκτης υγειονομικής περιφέρειας στην διαχείριση του προβλήματος.

Επίσης υπεύθυνοι για τις απειλούμενες ζωές των κατοίκων των νησιών μας λόγω ανεπάρκειας υπηρεσιών υγείας είστε και εσείς κυρία Α. Θεοπεφτάτου-ως βουλευτίνα του νομού, εσείς κύριε Θ. Γαλιατσάτε-ως περιφερειάρχης ιόνιων νησιών, εσείς κύριε Π. Δρακουλόγκωνα-ως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και εσείς κύριε Α. Παρίσση-ως δήμαρχος Κεφαλονιάς γιατί βάσει των καθηκόντων σας έπρεπε να είστε κοινωνοί της ανάγκης της αγωνίας και της προσπάθειας του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για το υπέρτατο δικαίωμά του για αξιοπρεπή,δημόσια και δωρεάν υγεία.

Αντί γι’ αυτά επιδεικνύετε διεκπεραιωτική κυνικότητα του κλητήρα των κακών μαντάτων.

Ζητάμε

να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα τις υπηρεσίες υγείας στο νησί όπως υποσχέθηκε η δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση (γιατί η καθυστέρηση;)

Ο χρόνος κυλά σε βάρος των ζωών των Κεφαλονιτών των Ιθακησίων και των επισκεπτών από όλον τον κόσμο αλλά

και σε βάρος της πολιτικής σας καριέρας και συνέχειας κ. Υπουργέ, κ. Βουλευτίνα, κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δήμαρχε.

Με βαθιά αγανάκτηση αλλά και με απόφαση για αγώνα!

Κίνηση Πολιτών

Επαρχίας Σάμης