Σκοπεύσεις σε κύριους και γνωστούς στόχους!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Eίναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να είσαι μορφωμένος ένθρωπος για να καταλάβεις, να δεις πως περιστρέφεται ο Πλανήτης μας… Και τούτο, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πανεπιστήμων, ώστε να αντιληφθεί σφαιρικά το καθ’ όλα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα.

Βλέπουμε πως η Ε.Ε. , η μέγιστη οικονομική και όχι μόνον δύναμη στον κόσμο παραπαίει! Η Γερμανία συν μερικοί δορυφόροι της, αντλούν το αίμα των υπολοίπων χωρών που την συγκροτούν, αλλά είναι …καθυστερημένοι, υπό ανάπτυκτοι! Η Μ. Βρετανία εξετίμησε ως πρωτεύοντα ρόλο την Εθνική της αξιοπρέπεια και έφυγε από την Ε.Ε. Κάπου κέρδισε, και που έχασε. Ο χρόνος θα δείξει το τελικό σκορ!

Η Κίνα αναδεικνύεται σε μεγάλη δύναμη και έχει εξαπλωθεί δυναμικά απ’ όλο τον Κόσμο. Εχει στο χέρι της οικονομικά την Αμερική και αν προκαλέσει …σεισμό, θα ανατραπεί η ισορροπία του Πλανήτη. Ομως σύντομα θα ηγηθεί όλων των Ηπείρων και θα βγάλει Πλανητάρχη!

Η Ρωσία, υπολογίσιμη μεγάλη δύναμη, κρατάει -καίτοι πιέζεται από την Ε.Ε.-, στάση σχετικώς ουδέτεροι, μέχρι στιγμής! Αν συνεταιριστεί με την Κίνα, πάλι θα έχουμε ανατροπές, αναταράξεις επικίνδυνες παγκοσμίως!

Η Συρία έχει εμφύλιο πόλεμο. Βάλλεται και από τους τζιχαντιστές. Πολλές δυνάμεις της Ευρώπης και της Αμερικής επί τόσα χρόνια με υπερσύγχρονα όπλα συμμετέχουν στην καταστροφή της Συρίας, αλλά και γειτονικών κρατών. Δεν κατόρθωσαν -μέχρι στιγμής-, να εξοντώσουν τους αγωνιστές του Ισλάμ, τον ΙSIS! Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα. Αθώοι, άμαχοι, χάνουν τις ζωές τους. Εκατομμύρια πρόσφυγες καταφεύγουν στην Τουρκία, Ευρώπη και στην Ελλάδα, που αποτελεί πέρασμα.

Η Τουρκία, έχει πρόεδρο, έναν άπιαστο διπλωμάτη, δικτάτορα και νυν Σουλτάνο, μιά μεγάλη δύναμη, μέλος του Ο.Η.Ε. και του ΝΑΤΟ. Εχει ανοίξει μέτωπο με …αντιδημοκρατικά, ναζιστικά, φασιστικά κράτη της Ε.Ε. Τώρα πρόσφατα που έγινε …παντοκράτωρ στο αχανές κράτος του, αποτελεί μεγάλο εσωτερικό του πρόβλημα και συνιστά απειλή για πολλούς με απρόβλεπτες εκτιμήσεις.

Το γεγονός ίδρυσης Κουρδικού κράτους -που υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι-, προβληματίζει τον Σουλτάνο και αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι που ερεθίζει τον Ερντογάν και θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο, για την αποτροπή του ο Ερντογάν μας βλέπει, τους Ελληνες ημιθανείς όντες-, ως εύκολη λεία.

Εάν τολμήσει να καταλάβει μερικά νησιά του Αιγαίου, ίσως και προς τη Θράκη, εμείς, φυσικά, θα αμυνθούμε, θα θυσιαστούμε. Αλλά ποιός θα μας βοηθήσει για να βρούμε το δίκιο μας; Η Ευρώπη που δεν τολμά να δηλώσει ρητά που φθάνουν τα σύνορά μας προς Ανατολάς ότι είναι και δικά της σύνορα; Μήπως η Αμερική; Μα πότε μας υποστήριξε ουσιαστικά; Αλλά και η ομογένειά μας -εν τέλει-, δεν έχει εκεί την δύναμη για υποστήριξη των θέσεών μας. Είναι άνευ ουσιαστικής επιρροής.

Η Βόρεια Κορέα, ένα σύγχρονο …Δημοκρατικό Κράτος, που ο ηγέτης του χειροκροτείατι από το 100% των εκατομμυρίων του, απειλεί με τις πυρηνικές δοκιμές να βάλλει σε πόλεμο παγκόσμιο! Ηδη οι Αμερικάνοι, τρίζουν τα δόντια τους. Αεροπλανοφόρο, και όχι μόνον, ευρίσκονται στην εγγύς περιοχή, εν αναμονή εντολών!

Η Βενεζουέλα …φλέγεται. Παντού στη χώρα εξεγέρσεις κατά του φίλου μας Νίκολας Μαδούρο! Απρόβλεπτες οι εξελίξεις. Μας απασχολεί πάρα πολύ!

Το Ισλάμ έχει σκοπό να καταλάβει, να εξαπλωθεί όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σ’ όλες τις Ηπείρους, προκειμένου να διαδώσει και να επικρατήσει ο Μουσουλμανισμός με το Ευαγγέλιό του το Κοράνιον και ο Θεός Αλλάχ για τον οποίο πρέπει να θυσιαστούν πολλοί άνθρωποι.

Ο νυν Πλανητάρχης των ΗΠΑ, Τραμπ είναι -δυστυχώς-, απρόβλεπτος και ήδη έχει δείξει επίδοση και σε κωλοτούμπες! Φάνηκε πως είναι φίλος των Τούρκων. Συνεχάρη τον Ερντογάν για τη Νίκη του στο δημοψήφισμα και ο Σουλτάνος θα επισκεφθεί σύντομα την Αμερική δια τα …περαιτέρω!

Η Ελλάδα, 7 χρόνια σε μνημόνια. Οχι μόνον δεν απαλλάχτηκε από αυτά, δεν απέκτησε την ανεξαρτησία της, αλλά παραμένει όχι μόνο σε πτώχευση, αλλά σε διάλυση. Εχει απωλέσει τη μισή περιουσία της -μέχρι στιγμής-, καλυτέρευση δεν προβλέπεται με βεβαιότητα καμιά, έχει όλα τα χάλια της, πλήττεται και από τους λαθρομετανάστες και παλεύει ενάμισι χρόνο για να κλείσει η δεύτερη Αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου που αποτελεί μιά πρόσθετη ύφεση και δυστυχία.

Αυτές οι φλεγόμενες εστίες του πλανήτη, που μπορούν να οδηγήσουν την σκέψη μας για το μέλλον μας; Εύχομαι -μόνο με θεία παρέμβαση-, να αλλάξουν τα σαλεμένα μυαλά μερικών ηγετών του κόσμου, να ξαναδεί κάποιες άσπρες μέρες η ανθρωπότητα.