Σπήλαιο-καταδύσεις στην Κεφαλονιά, μιά εξαίσια μορφή εναλλακτικού Τουρισμού στο νησί μας

Με θέμα την Σπηλαιο-κατάδυση, ως εξαίσια μορφή εναλλακτικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος είχε συνάντηση εργασίας με το διάσημο Εκπαιδευτή Σπηλαιοκαταδύτη-Ταξιδιωτικό Δημοσιογράφο κ. Marcus Greatwood και τους Συνεργάτες του στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

O κ.Greatwood  επισκέφθηκε επιλεγμένα σημεία της Κεφαλονιάς, τα οποία εντυπωσιάζουν με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους και συζήτησε με τον κ.Κεκάτο τρόπους γενικότερης τουριστικής προβολής του Νησιού στο θέμα της Σπηλαιοκατάδυσης.

Η Εταιρεία NoTanx, που δραστηριοποιείται στις ενότητες της ελεύθερης κατάδυσης από το 1999 και όπου διδάσκει ο κ.Greatwood  για περισσότερο από 10 χρόνια, προτίθεται να προβάλει το πλούσιο υλικό που κατεγράφη, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση των μοναδικής ομορφιάς καταδυτικών δυνατοτήτων, που προσφέρει η Κεφαλονιά.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε, ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια πιστοποιημένοι αυτοδύτες, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ζουν στην Ευρώπη. Το 70% των Ευρωπαίων επιλέγει μεσογειακούς προορισμούς, με τον κύκλο εργασιών της καταδυτικής βιομηχανίας στην Ευρώπη να αγγίζει τα δύο δισ. ευρώ τον χρόνο. Ανοδικές τάσεις καταγράφει φέτος ο καταδυτικός τουρισμός στη χώρα μας, αν και -όπως υπογραμμίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς- η Ελλάδα δεν παίρνει ακόμη αυτό που της αναλογεί από την παγκόσμια πίτα της κατάδυσης αναψυχής.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και για τις φωτογραφίες Σπηλαιοκατάδυσης, που συνοδεύουν το Δελτίο Τύπου, τόσο τον κ.Greatwood, όσο και την εταιρεία “Petzl & Light”, που ευγενώς τον χορηγεί.

kek0