Στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ο Μάκης Φόρτες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου με το συνδυασμό «για την Επόμενη Μέρα» Μάκης Φόρτες συναντήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Γιώργο Μοσχόπουλο, κ. Παναγιώτη Μπαζίγο κ. Γιάννη Κεκάτο και την Υπεύθυνη του Ιδρύματος κ. Κάτε Αντωνέλου από τους οποίους και ενημερώθηκε για τη σημερινή λειτουργική και οικονομική κατάσταση της ιστορικής Βιβλιοθήκης όπως και για την τύχη του κτιρίου που στεγαζόταν το 2ο – 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου του οποίου είναι συνιδιοκτήτης με τον Δήμο.

Ο Μάκης Φόρτες αφού τόνισε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική σημασία για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά του Κοργιαλενείου Ιδρύματος και την πρόθεσή του για αμέριστη στήριξη των σκοπών και της λειτουργίας του όπως κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Αργοστολίου, ενημέρωσε τα μέλη του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου για την θέση του όπως και δημόσια έχει διατυπωθεί για την αξιοποίηση του οικοπέδου στο ΟΤ 87 με στόχο αφενός μια αξιόπιστη πρόταση για την ευταξία στο Αργοστόλι και αφετέρου για την εξεύρεση σταθερών πόρων για το Ίδρυμα.

Και συγκεκριμένα:

Σε συνεργασία με το Κοργιαλένειο Ίδρυμα συνιδιοκτήτη του ακίνητου (κατά τα 2/3) να γίνει από τον Δήμο η αξιοποίησή του.

Πρώτα απ’όλα πρέπει να κατεδαφιστεί το υπάρχον κτίριο που μόνο για σχολείο δεν κάνει.

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να συζητηθούν:

Η μία να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ και τα έσοδά του να πάνε εξ ολοκλήρου στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα ενώ στην επιφάνεια να δημιουργηθεί πάρκο έτσι ώστε να ανασάνει η πυκνοδομημένη περιοχή.

Η δεύτερη λύση, να κατασκευαστεί στη Δυτική πλευρά διώροφο κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το νέο Λαογραφικού Μουσείο, λύνοντας έτσι το πρόβλημα χώρου του υπάρχοντος Μουσείου στο υπόγειο της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο που θα μείνει στο υπάρχον οικόπεδο και αξιοποιώντας την υψομετρική διαφορά Ανατολικής πλευράς με την Δυτική, να κατασκευαστεί στεγασμένος ημιυπόγειος χώρος στάθμευσης.

Στην οροφή του, που θα είναι και αύλειος χώρος του Λαογραφικού Μουσείου, να διαμορφωθεί Πάρκο, ανοιχτό Μουσείο, με έργα Κεφαλλήνων δημιουργών.