Στην πάλη των αριθμών

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Στην Ελλάδα, τη Χώρα που διακρίνεται παλαιόθεν και στις εξέχουσες Μαθηματικές προσωπικότητες, στα τελευταία 7 χρόνια, παρουσιάζεται μιά τρομερή ύφεση! Δηλαδή προβάλλεται το φαινόμενο να συμπίπτει και να συντονίζεται η λειτουργία του μυαλού κατ’ ευθείαν ανάλογο με την δραστηριότητα του στομάχου! Συνεπώς, τώρα που τα στομάχια μας είναι άδεια, εμφανίζεται ένα τεράστιο κενό στο κέντρο των εγκεφάλων.

Ακούτε την συμπολίτευση της Κυβέρνησης της Λεγεώνος των ημετέρων -που επαξίως έχει την εξουσία πλέον των 2 ετών-, και παρουσιάζει με στοιχεία αδιάσειστα, τον παράδεισο του παρόντος και του εγγύς μέλλοντος, σε αντίθεση με το σκοτάδι, τον Αδη που επικρατούσε επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Απ’ την άλλη, βγαίνει στη σκηνή σύμπασα η αντιπολίτευση και με αδιάσειστα στοιχεία, με αριθμούς που κανείς …δεν τους αμφισβητεί και καταδεικνύει την ωμή δυστυχία του μέγιστου μέρους του Ελληνικού Λαού!

τελικά, ο απλός πολίτης, ο γέροντας, η γριά αγρότισσα και οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν ευτύχησαν να τύχουν της Παιδείας π.χ. του Υφυπουργού Παιδείας, του σοφού Κ. Ζουράρι, σε ποια θα πιστέψουν και πως θα βρούνε άκρη; Ποιόν να απορρίψουν; Ποιός σερβίρει τα λιγότερα ψέμματα;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Να συσταθεί μια πολυμελής πολυμορφωμένων Επιστημόνων Γερμανών και Ελλήνων, υπό την αιγίδα του υπουργού-Μηχανικού Φλαμπουράρη, για να συντάξουν τα Νεοελληνικά Μαθηματικά! Να διδάσκονται σ’ όλα τα Σχολεία της Χώρας, παράλληλα με την Νεοελληνικήν γλώσσαν! Για να πάψουν πλέον και οι αριθμοί να συγκρούονται, να γρονθοκοπούνται, δείχνοντας την εικόνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματρος Πάλης, όλων των βαρών που βαραίνουν τους ώμους μας! Νομίζω πως έγινα κατανοητός κατά το μείζον…

ΥΓ.

Δεν μαθαίνει κανείς παρά μόνο τη μισή αλήθεια, όταν ακούει μόνο τη μία παράταξη από τις δύο (ΑΙΣΧΥΛΟΣ)