Στη «φάκα» τα ανασφάλιστα οχήματα

Μέσα Μαΐου ξεκινάει η διαδικασία εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων, όπως επεσήμανε χθες στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση την οποία είχε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων.

Κατά το τετ-α-τετ των δύο ανδρών τονίστηκε, πως εξετάζονται τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, ώστε να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και παράλληλα ποιοι από αυτούς δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τα ευρήματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος.

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε «αυτά τα οχήματα εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες, όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα, αλλά και σε πολίτες, σε εταιρείες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης και της θέσης τους να λειτουργήσουν έχοντας απέναντί τους μία περίπτωση ανασφάλιστου».