Στόχος η ίδρυση Φοιτητικής Εστίας στην Αθήνα

Σωτ. Κουρής

Παρέδωσα σήμερα (14/1) τον φάκελλο του Μεταξατείου Κληροδοτήματος στον αγαπητό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής κ. Γεράσιμο Ιλλινόιου Τσουρούφλη.

Θεωρώντας ότι το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και αφορά την ίδρυση Φοιτητικής Εστίας για τους απόρους Κεφαλονίτες και Επτανησίους που σπουδάζουν στην Αττική, πιστεύω ότι πρέπει να προωθηθεί το θέμα αυτό μέσω των Σωματείων της Αθήνας και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που αναφέρει η διαθήκη Μαρίας Μεταξάτου. Άλλη μία προσπάθεια και ελπίζω να είναι πετυχημένη αυτή την φορά. Θα είμαι στην διάθεσή τους να τους στηρίξω και να τους βοηθήσω σε ότι αυτοί νομίζουν ότι θα είμαι χρήσιμος.

Το οφείλω στον κ. Διονύση Κουγιανό πρώην πρόεδρο της Αδελφότητας Πειραιώς και στον Σύλλογο Κεφαλλήνων Σπουδαστών «Μαρίνος Αντύπας», έστω και αν πέρασαν 40 χρόνια από τότε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους νεότερους, όπως ο Τάσος Βαλλιανάτος Προεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Αθηνών.

Ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε, όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια με προσήλωση στον στόχο και όχι στις λεπτομέρειες και στα προσωπικά μας.

(FB-Sotiris Kouris)