Τι λέει το ΚΚΕ για τα αεροδρόμια, καταγγέλοντας την ιδιωτικοποίηση τους.

Από την ΤΕ ΚΕφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του τοπικού αεροδρόμιου, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Frapοrt για 40 χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣOΚ. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ’ αυτές. Το γεγονός αυτό για το Νομό μας έχει ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένη την υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για όλο το διάστημα πέρα από την καλοκαιρινή σεζόν. Ειδικά για την Ιθάκη μιλάμε για αποκλεισμό. Η συρρίκνωση του προσωπικού των τοπικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων αλλά και ο οικονομικός και γενικότερος στραγγαλισμός κάθε δυνατότητα υγειονομικής κάλυψης (ΕΚΑΒ, εντατική θεραπεία, φάρμακα κλπ), σε συνδυασμό με τη συγκοινωνιακή απομόνωση, θα θέσουν ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων που πρέπει να διακομιστούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η εκποίηση των αεροδρομίων, αφ’ ενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφ’ ετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών. Και απ’ αυτή την εξέλιξη αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το λαό.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων περί «εσπευσμένης κυβερνητικής απόφασης», η οποία «θα αντιμετωπιστεί με δημοψήφισμα στα Ιόνια» και θα «προσβληθεί νομικά» από την Περιφερειακή Αρχή (Αριστερή Πλατφόρμα), αφού «χτυπά την τοπική τουριστική οικονομία», συγκαλύπτει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η κριτική της Αριστερής Πλατφόρμα γίνεται από τη σκοπιά της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης και εκείνων των μερίδων του κεφαλαίου που αναζητούν άλλο μίγμα αστικής διαχείρισης. Τα περί νομικής προσφυγής θέλουν να βάλουν το λαό και τους εργαζόμενους των αεροδρομίων στο γύψο της αναμονής των δικαστικών αποφάσεων, καθώς και του εξωραϊσμού του ταξικού περιεχομένου της κυβερνητικής απόφασης. Ένα δημοψήφισμα που θα θέτει ουσιαστικά στο λαό το ερώτημα αν λέει όχι σε μια μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης του αεροδρόμιου και ναι σε μια άλλη, με μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση υπέρ των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων, βάζει το λαό να είναι ουρά της αστικής τάξης.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, να δυναμώσουν την αντίσταση και την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου.