Το Νέο Δημοτικό Γηροκομείο

Η ΑΛΗΘΕΙΑείναι ότι η “διαχείριση” του επιλόγου της ζωής ίσως να αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο του ανθρώπου πριν την οριστική και αναπόφευκτη για όλους μας “τελική έξοδο”!
Πολλά προβλέψιμα και ακόμα περισσότερα απρόβλεπτα συμβαίνουν στην πορεία της ζωής, είτε υπάρχει ο κλασσικός διαχρονικά υποστηρικτικός ιερός θεσμός της “Ελληνικής Οικογένειας”,  είτε απουσιάζει, είτε αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της.

Για τα δύσκολα υπάρχει (ή θα έπρεπε να υπάρχει) το Κράτος και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος.

Οι ένοικοι (το “τρόφιμοι” παραπέμπει σε σωφρονιστικά Ιδρύματα) του Γηροκομείου είναι  η ευαίσθητη ηλικιακή κατηγορία που επιζητά τις υπηρεσίες φροντίδας, που όσο πιο υψηλού επιπέδου είναι, τόσο πιο σωστά υπηρετεί την αποστολή της η Πολιτεία.

Το καινούργιο λοιπόν Γηροκομείο στο Αργοστόλι , για το οποίο συνέβαλαν πολλοί Παράγοντες και Στελέχη της τοπικής κοινωνίας σε συνδυασμό με την πολύτιμη δωρεά της αείμνηστης Μάρης Βεργωτή, έλαβε σάρκα και οστά, με την κτιριακή του παράδοση (το Μοναστήρι να’ναι καλά) να γίνεται  θεσμικά στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεράσιμο Αποστολάτο και τα Μέλη του Συμβουλίου.

Το κτίριο λοιπόν “Έργο Τέχνης” είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους ενοίκους του με απόλυτο σεβασμό στην αποστολή για την οποία δημιουργήθηκε.

Ανοιχτό Θέατρο , πολυχώρος εκδηλώσεων , Ιατρεία , Τμήμα Φυσιοθεραπευτικής Αποκατάστασης, χώροι υποδοχής επισκεπτών, Τραπεζαρίες και όλες οι απαραίτητες υποδομές, έτοιμες να αποκτήσουν ζωή μέσα από μια διαδραστική σχέση ενοίκων , προσωπικού και επισκεπτών, σε ένα περιβάλλον που θα “αγκαλιάζει” την ευαίσθητη περίοδο της ζωής με ευγένεια , σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Σεμνή η Τελετή παράδοσης, όπως όφειλε να είναι κάθε σοβαρή και ουσιαστική διαδικασία, με ίχνη έντονης συγκίνησης στο Διευθυντή του Ιδρύματος κ.Διονύση Ραζή, στα Στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και φυσικά στον ακούραστο Αναπληρωτή Δημάρχου κ.Διονύση Λυκούδη.

Υπερήφανοι και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε μια Δημοτική Αρχή, που πάντα είχε , έχει και θα έχει ως κύρια αποστολή την ποιοτική υπηρεσία και προσφορά στον “Άνθρωπο”!

Ευάγγελος Κεκάτος 
* Α/Δήμαρχος Πρόνοιας