Το Περ. Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στην Κέρκυρα

Ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Χρ. Μωραϊτης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα και ώρα 10 π.μ. στην Κέρκυρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού.

Τα κυριότερα θέματα που αφορούν το Νομό μας είναι εκτός των άλλων το εγκαταλειμένο Κτίριο της Αστυνομίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου και η συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Επίσης άλλα θέματα ειναι:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επερώτηση 1η: Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της Αστυνομίας Κεφαλληνίας και η αξιοποίηση διπλανού οικοπέδου ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σωτήρης Κουρής.

Επερώτηση 2η: Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σωτήρης Κουρής.

Επερώτηση 3η: Λειτουργία γραφείου Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επερωτών Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Γεώργιος Στασινόπουλος.

ΘΕΜΑΤΑ

Θέμα 1o: Επικύρωση των πρακτικών της 10ης, 11ης, 12ης, 13ης, 14ης και 15ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μωραΐτης.

Θέμα 2o: Συνένωση Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Προοπτικές για το μέλλον.

Εισηγητής: 1) Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

2) Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ.Σωτήρης Κουρής.

Θέμα 3o: 2η Τροποποίηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2018. Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Θέμα 4o: 3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Π.Ι.Ν. έτους 2018

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Οικονομικών και Διοίκησης κ. Διονύσιος Σραβοράβδης.

Θέμα 5o: Τροποποίηση της υπ.αριθ. 238-25/2016 απόφασης Π.Σ. για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ.) ως προς την αντικατάσταση ενός μέλους.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Θέμα 6o: Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Ιθάκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την «υλοποίηση προγράμματος έργου για την ανάδειξη και επισκεψιμότητα, προστασία και συντήρηση των αρχαίων μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της σχολής Ομήρου – Αγίου Αθανασίου βορείου Ιθάκης, δια έργων καθαρισμού, συντήρησης, σχεδίασης, φωτογράφισης, καταγραφής και αρχειοθέτησης σε η/υ των ευρημάτων αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Θέμα 7o: έγκριση Σχεδίου Δράσης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στα θαλάσσια στενά στα πλαίσια του έργου PASSAGE το οποίο χρηματοδοτείται από το INTERREG EUROPE 2014-2020.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Θέμα 12o: Μετεγκατάσταση και επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, στη θέση όρμος Γλύκα, Νήσου Οξειάς, Εχινάδων Νήσων, Δήμου Ιθάκης, Π.Ε. Ιθάκης, συνολικής έκτασης (20) είκοσι στρεμμάτων και δυναμικότητας 150 τόνων ετησίως, με το σύστημα των πλωτών ιχθυοκλωβών, ιδιοκτησίας TASTY FISH ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Μ.Ε.Π.Ε.».

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Θέμα 14o: Προβλήματα Δασικών Χαρτών στα Επτάνησα.

Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης ̈Επτανησιακή Αναγέννηση ̈κ. Γεώργιος Καλούδης.

Θέμα 15o: Για την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ σε υπαλλήλους της περιφέρειας.

Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Θεόδωρος Γουλής.

Θέμα 16o: Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ-ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ».

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Θέμα 17o: Πρόσληψη προσωπικού, ειδικότερα Τεχνιτών Εναεριτών (Τ4/Α) από τη ΔΕΔΔΗΕ, στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, κατόπιν αιτήματος ΔΕΔΔΗΕ.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Θέμα 20o: 1η Τροποποίηση Προγράμματος Προμηθειών Π.Ι.Ν. έτους 2018.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Οικονομικών και Διοίκησης κ. Διονύσιος Σραβοράβδης.