Τσακνής: Παραιτούμαι γιατί η κυβέρνηση έδωσε την διοίκηση της ΕΡΤ στο πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού

Θεώρησε ότι έμεινε ακάλυπτος όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ άφησε αιχμές για το «ήθος και την τιμιότητά» του

Καυστική και αιχμηρή κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανακοίνωση παραίτησης του Διονύση Τσακνή του πρώην, πλέον, προέδρου της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσακνής τονίζει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το κυβερνών κόμμα «εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή (σ.σ. την Τρίτη) φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ χαρακτηρίζει, μάλιστα, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ ως τον εκπρόσωπο «του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».
Θεωρεί, δε, ότι τον άφησαν ακάλυπτο στις αιχμές του κ. Καλφαγιάννη για το «ήθος και την τιμιότητά» του.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε μετά από ένα διάστημα που συζητούνταν έντονα σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ετοιμάζεται για μια τέτοια κίνηση μετά από διαφωνίες που είχε και τις συνεχείς συγκρούσεις του με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο.

Η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:

Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

 

(protothema.gr)