Υπόλογοι στην Ιστορία

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

➔ Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε την Αλήθεια και να σταθούμε με ευθύνη απέναντι στον Τόπο και στην Ιστορία μας.

➔ Έχουμε κατά καιρούς αναφέρει, ότι δεν έχουμε κάτι αρνητικό να θέσουμε σήμερα απέναντι στους φίλους Ιταλούς και την θαυμάσια φίλη Χώρα τους, μιά Χώρα που αναδεικνύει και το Μεγαλείο της Magna Grecia.

➔ Ομως, το 1943 οι Ιταλοί του διδάκτορα Μουσολίνι, ήρθαν εδώ ως κατακτητές, εφαρμόζοντας τις χιτλερικές τακτικές εκείνης της μαύρης για την Ανθρωπότητα εποχή.

➔ Ηρθαν στο νησί μας μαζί με τους συμμάχους τους Γερμανούς, και αφού λεηλάτησαν τον τόπο μας, προέβησαν σε βαρβαρότητες και ωμότητες σε βάρος των συμπατριωτών μας.

➔ Παρ’ όλα αυτά, όταν οι Γερμανοί διαφώνησαν με τους «συνεταίρους» τους, κι άρχισαν να τους εκτελούν κατά χιλιάδες, οι συμπατριώτες μας φέρθηκαν στους Ιταλούς ανθρώπινα, τους περιέθαλψαν και τους φρόντισαν.

➔ Και ακολούθως έδωσαν το οκέϊ για να στηθούν γι’ αυτούς μεγαλοπρεπή μνημεία.

➔ Και χωρίς οι Ιταλοί να ζητήσουνε ποτέ, ως ώφειλαν, μιά «συγνώμη», έρχονται αύριο στην Κεφαλονιά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας με τον Ιταλό ομόλογό του να αποτίσουν «φόρο τιμής» στους …κατακτητές μας…

➔ Μήπως όμως τόσο ο Παυλόπουλος, όσο και οι τοπικοί μας ταγοί, αντί να αναλώνονται σε «φανφάρες», πρέπει να κοιτάξουν να απαιτήσουν τη «συγνώμη» αυτή, που θα είναι μιά δικαίωση για ΕΚΕΙΝΟΥΣ τους συμπατριώτες μας, αλλά και για την ιστορία του τόπου;

➔ Ας ακολουθήσει ο κύριος Ματαρέλα το παράδειγμα του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάιερ, ο οποίος, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα, ζήτησε «συγνώμη» για τις φρικαλεότητες των προγόνων του σε βάρος των Ελλήνων…