Φουντωτός: Δεν το ξέρει η Aνθρωπότης πως ο Θεός είναι ο Nότης! O Nαπολέων Bουναπάρτος τα γράφει χύμα και τσουβαλάτα στον «H»

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚO! 5.000 πέντε χιλιάδες Επτανήσιοι, Κερκυραίοι, Κεφαλονίτες, Ζακυνθινοί, Λευκαδίτες κ.λπ. είναι σήμερα κάτω από το όριο φτώχειας, σύμφωνα με επίσημη έρευνα της Περιφέρειας μας! Είναι δηλαδή, φτωχοί άνθρωποι που πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο τουρισμός στα Επτάνησα πάει πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και το χρήμα ρέει άφθονο!

• Αν, λοιπόν, στις τουριστικές περιοχές υπάρχει τέτοια φτώχεια και τέτοια κοινωνική ανισότητα, σκεφθείτε τι γίνεται στις αγροτικές περιοχές ή σε περιοχές που μια σειρά από Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες έχουν οριστικά κλείσει…

• Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Διότι από την άλλη, έχεις την Γεροβασίλη να «τα σπάει» στα μπουζούκια και να χορεύει ζεϊμπέκικο, τη στιγμή που ο λαός μας χορεύει «το χορό του Ζαλόγγου»!

• Μετά από εξήντα χρόνια (!) το ΚΚΕ θυμήθηκε να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη! Τόσα χρόνια ο ΜΕΓΑΛOΣ αγωνιστής ήτανε «στην απέξω» για τον Περισσό! Πολύ εύστοχα είχε πει ο Λένιν, ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των εποχών, πως «επί 100 κομμουνιστών οι 40 είναι αγύρτες οι 59 αφελείς και ένας πραγματικός μπολσεβίκος»!
• O Παναγιώτης Λαφαζάνης για τον Αλέξη Τσίπρα και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ: «Μας πάνε σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο»!

• Η αποθέωση της ξεφτίλας! Δέκα πέντε αστυνομικοί πήγαν και συνέλαβαν τον καστανά στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια! …Θαυμάσια! Τους 300 φακέλους με τα 4,7 δισ. Φοροδιαφυγή -που κατήγγειλε ο Σπύρος Καρατζαφέρης- γιατί δεν τολμούν να τους ανοίξουν οι εκατομμυριούχοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ; O καστανάς είναι το πρόβλημα κ. Τσακαλώτο και ΣΙΑ;
• Ωραία ήταν η εκδήλωση στην Πλατεία στο Αργοστόλι την περασμένη Δευτέρα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρεϊρα δημιούργησε ξεχωριστό κέφι στην όλη εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

• Αλλά είπαμε: Στον «άρτο και τα θεάματα» το Επιτελείο του Δήμου Κεφαλονιάς παίρνει άριστα δέκα! Στα έργα υπάρχει το πρόβλημα. Εκεί ο Δήμος μας πάει σαν τη χελώνα, προφανώς λόγω υποχρηματοδότησης…
• Ωραία τα μελομακάρονα του Premier, δε λέω! Αλλά και οι κουραμπιέδες του -με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα- άλλο πράμα!

• «O πιο ωραίος» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης! O κύριος αυτός που κάνει …διακοπές στις Βρυξέλλες και παίρνει 20.000 ευρώ το μήνα κολλαριστά! O Παπαδημούλης το μόνο που κάνει είναι να στέλνει ανούσια πολιτικά «μηνύματα» με Twiter!
• Αλλά για να μην αδικούμε τον Παπαδημούλη, το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι Ελληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περνάνε τις μέρες τους ξένοιαστα και «φούρνος να μην καπνίσει»!.. Τουτέστιν, σκέτοι …τεμπελοχανάδες οι περισσότεροι ευρωβουλευτές!

f

• Πριν βγει ο Σύριζα στην εξουσία, κατέβαινε στις εκλογές και τα εξής συνθήματα: «Σκίζω τα μνημόνια», «καταργώ τα μνημόνια με ένα νόμο», «Go Home Merkell» και φυσικά «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτά όμως άλλαξαν μετά τις εκλογές -όπως γνωρίζουμε όλοι- κι έγιναν ακριβώς τα αντίθετα!
• Εστω και αργά, ο Βασίλης Καμπίτσης κατάλαβε τι παραμυθατζής είναι ο Καμένος (θα έστελνε ακόμη και τζιχαντιστές στην Ευρώπη!..) και αποχώρησε από την προεδρία ΑΝ.ΕΛ., το κόμμα των οποίων έχει πάρει την κατιούσα σε όλη την Ελλάδα!
• Πω, πω! Αν αθροίσει κανείς τα λεφτά που έχουν πάρει τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό από το 1974 και μετά -για την παραγωγή …πολιτικής!- θα δει ότι με αυτά τα λεφτά φτιάχναμε 50 σύγχρονα νοσοκομεία! (Σήμερα όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία της Χώρας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξ αιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης).

• Πραγματικά είναι σκέτη τρέλα να καλοπληρώνεται τόσα χρόνια ένα άχρηστο, ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, που αντί να κάνει την Ελλάδα …Δανία, την έκανε Σιέρα Λεόνε και Αιθιοπία!
• Σε μια συνέντευξη-ποταμό στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί, ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης μιλάει οργισμένος για τον σημερινό πρωθυπουργό και αποκαλύπτει: «Επρεπε να είχα πει OΧΙ εδώ κι αρκετούς μήνες – υπάρχουν βουλευτές που εκβιάζουν τον Τσίπρα» και συνεχίζει: «ο Αλέξης είναι τελείως απομονωμένος από μια παρεούλα που τον περιστοιχίζει». Σχόλιο στήλης: Ετσι γινόταν πάντα στην Ελλάδα: Την κυβερνούσαν οι παρεούλες!

• Να στάξουμε και λίγο φαρμάκι: «100% πάνω ο γαμήλιος τουρισμός στην Κεφαλονιά το 2015» γράφει ο χθεσινός «Η». Oκέυ! Αλλά παραμένουν στάσιμοι εδώ και χρόνια για το νησί μας ο συνεδριακός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο περιηγητικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός κ.ο.κ. Αρα;
• Μεγάλος χαμός έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη. Αιτία ένα οικόπεδο στην Ασο, το οποίο φαίνεται να είναι …«οικόπεδο-γωνία»! Διαφορετικά δεν εξηγείται τόσο μεγάλος καβγάς μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια! Oύτε ότι έρχονται Χριστούγεννα δεν σκεφθήκανε!…

ΝΑΠOΛΕΩΝ
ΒOΥΝΑΠΑΡΤOΣ