Χάος στη Διώρυγα του Σουέζ

Χάος προκλήθηκε στη διώρυγα του Σουέζ, την Κυριακή, όταν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα συγκρούστηκαν πέντε εμπορικά πλοία.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες αυτής της απίστευτης καραμπόλας, ενεπλάκησαν πέντε πλοία- μεταξύ των οποίων ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων- με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» η διώρυγα. Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως ευθύνη φέρουν και οι διαχειριστές της διώρυγας.

Το χάος προκλήθηκε στο νότιο τμήμα της διώρυγας του Σουέζ, όταν το φορτηγό πλοίο AENEAS υπέστη μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα πλοία PANAMAX ALEXANDER, SAKIZAYA KALON και OSIOS DAVID, τα οποία ακολουθούσαν, καθώς δεν πρόλαβαν να σταματήσουν ή να κάνουν μανούβρα. Ολα τα πλοία υπέστησαν ζημιές και ρυμουλκήθηκαν, αλλά η αναστάτωσε δεν σταμάτησε εκεί. Λίγη ώρα αργότερα, το πλοίο NYK ORPHEUS συγκρούστηκε με το PANAMAX ALEXANDER.

Επειτα από όλα αυτά, το νότιο τμήμα της διώρυγας έκλεισε για αρκετές ώρες. Τα πλοία που ενεπλάκησαν ανήκουν στις εταιρείες Anglo-Eastern Ship Management Ltd., Cyprus Sea Lines, WISDOM MARINE LINES SA, AM NOMIKOS TRANSWORLD MARITIME και NYK Line.

(iefimerida.gr, Πηγή: maritimebulletin)