Χάρι – Μέγκαν: Αντίστροφη μέτρηση για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς. Aστακός το Λονδίνο

«Αστακός» το Λονδίνο – Απομακρύνουν άστεγους και ζητιάνους από τους δρόμους γύρω από το Κάστρο του Γουίνσδορ -«Ποιος θα παραδώσει τη νύφη» είναι το μεγάλο ερώτημα

Αντίστροφη μέτρηση για το γάμο της χρονιάς με τη Βρετανία να προετοιμάζεται πυρετωδώς για το μυστήριο της 19ης Μαίου με τα φώτα της διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένα στους μελλόνυμφους:τον πρίγκιπα Χάρι και την εκλεκτή της καρδιάς του, Μέγκαν Μαρκλ.

Οι αστυνομικές αρχές απομακρύνουν τους άστεγους και τους ζητιάνους από τους δρόμους γύρω από το Κάστρο του Ουίνσδορ,όπου θα τελεστεί ο γάμος ενώ η μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ κάνει ασκήσεις χαλάρωσης για να ελέγξει το άγχος που έχουν οι νύφες κυρίως όμως τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα του πατέρα της, ο οποίος αλλάζει συνεχώς γνώμη για το αν θα την παραδώσει στο γαμπρό.

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο προσέρχονται στη χώρα της Τεράζα Μέι για να καλύψουν το γάμο που, αν κρίνουμε από τις γαμήλιες προετοιμασίες, σίγουρα θα έχει απρόοπτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», οι αστυνομικοί απομακρύνουν τους άστεγους που βρίσκονταν στους δρόμους του Λονδίνου για να είναι «καθαροί». Οι εικόνες από την περιοχή όπου θα τελεστεί το μυστήριο του γάμου θα κάνουν το γύρο του κόσμου με τις βρετανικές αρχές να θέλουν να δείξουν μία καλή εικόνα της χώρας που κινείται στο ρυθμό του Brexit.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τα υπάρχοντα των αστέγων, δηλαδή υπνόσακους,βιβλία, περιοδικά κι ότι άλλο είχαν αλλά θα τους τα επιστρέψουν μετά το γάμο, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους άστεγους να βάλουν τα υπάρχοντά τους μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες. Στη συνέχεια τις σφράγισαν και της πήραν μαζί τους με την υπόσχεση ότι θα τους τις επιστρέψουν την Δευτέρα,δύο ημέρες μετά το γάμο.

Στο μεταξύ,τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία είναι δρακόντεια με την Αντιτρομοκρατική να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.Αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή γύρω από το κάστρο του Γουίνσδορ αλλά και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κάνουν περιπολίες.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν πάθει παραλήρημα όσο πλησιάζει η ημέρα που θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου ο 33χρονος πρώην «Δον Ζουάν» των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, πρίγκιπας Χάρι με την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή του, Μέγκαν Μαρκλ. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων υπάρχουν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με το γάμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών αρχών, στην πόλη Μπέρκσαιρ αναμένονται 100 χιλιάδες άτομα για να παρακολουθήσουν την γαμήλια τελετή.

«Ο γάμος θα είναι μια εθνική γιορτή και θα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι,ωστόσο όλοι όσοι προσέλθουν στο Κάστρο του Γουίνσδορ,θα περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν όλα τα αντικείμενά τους», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

«Αστακός» το Λονδίνο ενόψει του γάμου

«Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ακροβολιστές σκαρφαλωμένους στις στέγες των σπιτιών,οδοφράγματα να έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς δρόμους του Λονδίνου εμποδίζοντας την διέλευση οχημάτων και τις ειδικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή .

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του γάμου θα τεθεί σε ισχύ μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
Οι καλεσμένοι στο γάμο θα περάσουν και αυτοί από «σκάνερ» για λόγους ασφαλείας.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν με ανυπομονησία να δουν το νυφικό της Μέγκαν,το οποίο κοστίζει μία περιουσία… 113 χιλιάδες ευρώ.Είναι ραμμένο στο χέρι και στολισμένο με χάντρες, δημιουργία του οίκου υψηλής ραπτικής Ralph & Russo. Εννοείται πώς τον λογαριασμό τον έχει πληρώσει ο πρίγκιπας Χάρι.

Το Σάββατο η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός θα εμφανιστεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενώπιον των 600 προσκεκλημένων.Άγνωστο προς το παρόν ποιος θα την παραδώσει στο γαμπρό.

Το γάμο θα παρακολουθήσουν μέσω του τηλεοπτικού δέκτη περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Μετά την γαμήλια τελετή θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παρατεθεί από την βασίλισσα στο St George’s Hall, μια αίθουσα μέσα στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

Ο πατέρας της Μέγκαν δεν θα παραδώσει τη νύφη όπως δήλωσε ο ίδιος, αλλά, μέχρι την ημέρα του γάμου,όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Την οικογένεια Σπένσερ θα εκπροσωπήσει η αδελφή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, Λαίδη Τζέιν Φέλοους.

Δείτε βίντεο: Χάρι – Μέγκαν: Αντίστροφη μέτρηση για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς

Χάρι - Μέγκαν: Αντίστροφη μέτρηση για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς
(protothema.gr)