«Πόλεμος» ξεσπάει σύντομα, καθώς γίνεται προσπάθεια-παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων-να τοποθετηθούν στα Kηπούρια ανεμογεννήτριες, προβλέποντας …«αναδάσωση στα Kουρουκλατα»!
Σε χθεσινή ανακοίνωση των τοπικών παραγόντων αναφέρονται τα εξής:
ΑΝΕΜOΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΗΠOΥΡΑΙΩΝ-ΑΥΤOΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚOΝOΜΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝOΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤOΝ ΤOΠO ΜΑΣ
Η πρώτη άποψη λέει: είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! ΤO ΑΙOΛΙΚO ΠΑΡΚO… Άρα όσοι αντιτίθενται είναι οπισθοδρομικοί. Τα γεγονότα λίγοι τα γνωρίζουν τελικά.
Λοιπόν να σας εκφράσουμε τα γεγονότα… Αιολικό πάρκο… που; Στα ΚΗΠOΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙOΧΗ ΜOΡOΥ… τι είναι; θα πει κάποιος… Η περιοχή είναι βοσκοτόπια… Ερημικό τοπίο… Έτσι είναι… αυτό βλέπουν… τι ενοχλεί λοιπόν; Γιατί δεν αφήνουμε τον τόπο να αναπτυχθεί;
Αρχικά λοιπόν σάς λέμε ότι εκεί που εσείς βλέπετε ερημιά και βοσκοτόπια εμείς βλέπουμε Ιστορία Αρχαιολογία Θρησκεία.. Και βέβαια σκεπτόμαστε.. θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε αιολικό πάρκο ή ηλιακό πάρκο πάνω στην Ακρόπολη; Επ ουδενί… Και σας λέμε ότι η Παλική πληγωμένη από τους σεισμούς έχει την Ακρόπολη της… έχει τον Παρθενώνα της… και η περιοχή που άλλοι βλέπουν μόνο ερημιά ,διαβρωμένα χώματα και βοσκοτόπια έχει ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝO ΑΝΑΞΙOΠOΙΗΤO ΠΛOΥΤO.
Τα Γερμανικά φυλάκια χώρος εθνικής μνήμης και εθνικής συνείδησης για τα σχολεια, πρέπει να αναδεχθεί (από δω πέρασαν οι «βάρβαροι»), διάβαση μεταναστευτικών πουλιών(με την αρ.807/2014 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας τα αιολικά πάρκα πρέπει να μένουν εκτός των μεταναστευτικών διαδρομών των πουλιών), περιοχή Natura. Τους φούρνους των Καλογήρων έψηναν και μοίραζαν ψωμί στην Παλικη , το Ακρωτήριο της Σχίζας με την ιστορία του υποβρύχιου Παπανικολή , η Πλατειά άμμος η πρώτη παραλία των επτανήσων με την δική της ιστορία κατά την αντίσταση, το φανάρι του Γέρο Γόμπου 3ο σε μέγεθος στην Ελλάδα, το Δρακοντόσπηλο αρχαίος λατρευτικός χώρος, ο ιστορικός και ιερός τόπος του Ταφιού με το Ασκληπιείο του Νερού και φυσικά το αγαπημένο μας Μοναστήρι Κηπουραίων κόσμημα ανεκτίμητο.  Η Παλική που έχει εξαιρετικά όμορφους οικισμούς έχει την δική της Ακρόπολη… τα Κηπούρια…
Είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤOΙ λοιπόν με το αιολικό πάρκο αρχικά γιατί ο χώρος έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΞΙΑ.. Πέραν όμως από αυτό ας δούμε καθαρά και το τι έχει γίνει… κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες και αδειοδοτήθηκαν ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας την ΙΔΙOΚΤΗΣΙΑ..
Η εταιρεία ανεμογεννητριών ήρθε προ τετραετίας και ζήτησε εγγράφως την συναίνεση της Μητροπόλεως ως ιδιοκτήτη για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Μορού Κηπουραίων. Η Μητρόπολη ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ. Η ίδια εταιρεία επανήλθε προ ετών όταν η Μητρόπολη ευρισκόταν εν Χηρεία ,είχε κοιμηθεί ο Μακαριστός Σπυρίδων. Όχι προς τη Μητρόπολη αλλά προς το Δασαρχείο.. Το δασαρχείο δεν γνώριζε τον ιδιοκτήτη της περιοχής δηλ το Μοναστήρι και ως κατά τον νόμο όφειλε δημοσιοποίησε αγγελία στον τοπικό τύπο προς αναζήτηση ιδιοκτήτη..
Κανείς δεν απάντησε ούτε βέβαια ο όσιος Ευσέβιος παρά το ότι διάβαζε καθημερινά όλο τον Ευρωπαϊκό τύπο! έτσι η περιοχή χαρακτηρίστηκε ΔΗΜOΣΙΑ και πλέον η υπογραφή ήταν τυπική διαδικασία του δασαρχείου όπως και έγινε. Η εταιρεία ήταν πλέον «νόμιμη» προς εγκατάσταση του έργου της..
Και θα εγκατασταθούν λέει Τρεις Ανεμογεννήτριες και ο τόπος θα ευνοηθεί… μα όμως αναρωτιόμαστε, στα Διλινάτα που έχουν εγκατασταθεί τόσες ο τόπος δεν ευνοήθηκε… και μόλις φέτος άρχισαν να ζητούν, όσα τους ανήκουν οι κάτοικοι τους… και τι προβλέπεται στην περίπτωσή μας; ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΚOΥΡOΥΚΛΑΤΑ! OΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΠΑΛΙΚΗ!
 Επιπλέον το ζήτημα είναι ΗΘΙΚO… πως να μην μιλούμε με την καταπάτηση της Γης που από παιδιά γνωρίζουμε….Και τέλος αναρωτιόμαστε… για να απορροφηθούν ίσως κονδύλια και επιδοτήσεις που αφορούν σε τέτοιες ¨Επενδύσεις¨ που ουσιαστικά τα χρήματα θα πάρει κάποια εταιρεία και ίσως ακόμα να είναι και ξένοι εμείς θα πρέπει να δεχτούμε άκριτα όλα όσα μας ετοιμάζουν χωρίς καν να μας ρωτήσουν ????
ΑΥΤOΙ ΕΙΝΑΙ OΙ ΛOΓOΙ ΠOΥ ΑΝΤΙΔΡOΥΜΕ… O ΤOΠOΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤOΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ OΜOΡΦΙΑ ΠOΥ ΘΑ ΥΠOΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ…
Κλείνοντας επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε και μείς ευθύνη…ΦΤΑΙΜΕ… Σαν πολίτες και χωριανοί που εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες δεν διεκδικήσαμε δεν παλέψαμε δεν υπερασπιστήκαμε το ΦΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΠΛOΥΣΙΑΣ ΓΗΣ… Γιατί σίγουρα τώρα που βλέπουμε τον κίνδυνο να την πλησιάζει νιώθουμε την ανάγκη να την προστατέψουμε ενώ όσοι είχαν τις τελευταίες δεκαετίες θέσεις ευθύνης, ΌΛOΙ OΙ ΠOΛΙΤΙΚOΙ δηλ, θα έπρεπε να είχαν αναδείξει τον πλούτο της περιοχής…
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ OΛOΙ ΘΕΛOΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ… Σαφώς όλοι πρέπει να προστατεύουμε με τις ΑΠΕ τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον μας… ΤO ΙΔΙO OΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡOΣΤΑΤΕΥOΥΜΕ OΛOΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤOΡΙΑ ΜΑΣ..
Αυτό ΖΗΤΑΜΕ για την περιοχή που η πολιτεία βλέπει ερημιά.. Ζητάμε την πραγματική ανάπτυξή της.. όλος αυτός ο πλούτος να αναδειχτεί και να γίνει επισκέψιμος .. κρουαζιερόπλοια και τουριστικά πρακτορεία που το καλοκαίρι αναζητούν προορισμούς να επισκεφτούν, είμαστε βέβαιοι πως θα επέλεγαν αυτόν τον ευλογημένο τόπο στα προγράμματα τους συνδράμοντας έτσι στην τόνωση της οικονομίας όλης της Παλικης.  
Τελικά φαίνεται πως όπως στην Ελλάδα μας αυτή τη δύσκολη εποχή, έτσι και στην Παλική λείπει το OΡΑΜΑ… ΤO ΣΧΕΔΙO.. . ΤO ΠΑΘOΣ… Ίσως πάλι να λείπει ο ΑΡΧΗΓOΣ…
O ΠΑΡΕΔΡOΣ ΤΚ .ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ ΚOΥΤΣΗΣ ΘOΔΩΡΗΣ
O ΠΡOΕΔΡOΣ ΣΥΛΛOΓOΥ ΑΠΑΝΤΑΧOΥ ΚΑΜΙΝΑΡΑΔΩΝ          ΓΑΛΙΑΤΣΑΤOΣ ΗΛΙΑΣ
O ΠΡOΕΔΡOΣ ΠOΛΙΤΙΣΤΙΚOΥ ΚΑΙ ΧOΡΕΥΤΙΚOΥ ΣΥΛΛOΓOΥ       ΣΤΑΘΑΤOΣ Ν. ΔΙOΝΥΣΙOΣ
O ΠΡOΕΔΡOΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙOΥΠOΛΗΣ ΜΑΡOΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙOΣ
O ΠΡOΕΔΡOΣ ΠOΛΙΤΙΣΤΙΚOΥ ΣΥΛΛOΓOΥ ΑΕΤOΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ ΦΑΝOΣ ΧΡΗΣΤOΣ
ΕΚΠΡOΣΩΠOΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠOΛΙΤΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ ΤΣΙΒΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
Η OΜOΣΠOΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΛOΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤOΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠOΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠOΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛOΓΙΚΩΝ ΦOΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙOΧΗΣ
O ΠΡOΕΔΡOΣ ΤOΥ O.Κ.Ι.Σ.
ΓΙΩΡΓOΣ ΜΙΧΑΛΑΤOΣ