Η Fraport Greece υπέγραψε χθες σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (μεταξύ των οποίων είναι και το δικό μας), τα οποία σύντομα η εταιρεία θα διαχειρίζεται στο πλαίσιο της 40-ετούς παραχώρησης. Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα αεροδρόμια, είτε άμεσα είτε μέσω μίας επαγγελματικής υπηρεσίας πυρασφάλειας.

Η άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και, κυρίως, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα ώθησαν τη Fraport Greece στην επέκταση της συνεργασίας της με το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της νέας αυτής σύμβασης.

Από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου τη σύμβαση υπέγραψαν οι κ.κ. Νικόλαος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών, ενώ από την πλευρά της Fraport Greece οι κ.κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece και Ιan Matheson, COO της Fraport Greece.

Στα 14 αεροδρόμια θα τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα και νομοθεσία και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η Fraport Greece θα καταβάλει το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τις αμοιβές του προσωπικού, καθώς και ένα ετήσιο τέλος διαχείρισης 4% επί του ποσού αυτού. Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα θα παρέχει 502 πυροσβέστες οι οποίοι θα απασχοληθούν στα 13 αεροδρόμια. Η Fraport Greece θα υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία για την παροχή 38 πυροσβεστών για το αεροδρόμιο Ακτίου.

Στο μεταξύ, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της τελικής σύμβασης, εντός του Μαρτίου, που θα οδηγήσει στην παράδοση-παραλαβή των 14 αεροδρομίων οφείλονται πλέον μόνο στις παλινωδίες που παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας, το οποίο φέρεται να αθετεί τους όρους τέλεσης του διαγωνισμού, ζητώντας οι δαπάνες λειτουργίας του ΕΚΑΒ και για τα 14 αεροδρόμια να καλύπτονται από την Fraport.