Στην κατάμεστη αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη επιτυχία, η διάλεξη που διοργάνωσε η Alpha Bank, με τίτλο «Η Συναρπαστική Ιστορία του Νομίσματος. Ταξίδι στην Κεφαλονιά».

Oμιλήτρια της διάλεξης ήταν η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη.

Αρχικά, έγινε μία σύντομη εισήγηση με θέμα την ιστορία της νομισματικής (εφεύρεση και εξέλιξη του νομίσματος), ενώ στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα αρχαία νομίσματα των Ιονίων Νήσων, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομίσματα της Κεφαλλονιάς, από τη Συλλογή της Τράπεζας Alpha, η οποία κατέχει μία από τις σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς.

Η εκδήλωση έκλεισε με μία σύντομη παρουσίαση του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα», το οποίο «ταξιδεύει» στην ελληνική Περιφέρεια και σκοπός του είναι η εξοικείωση των παιδιών με το αρχαίο νόμισμα, την εικονογραφία του, την κυκλοφορία του και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, στελέχη της Alpha Bank, επιχειρηματίες του τόπου μας, κ.ά.

 

Φωτογραφία από τη χθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση της Alpha Bank
Η κ. Δήμητρα Τσαγκάρη