Αιχμές για την κακή λειτουργία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του κ. Γεράσιμου Παπαναστασάτου, εκτόξευσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ματιάτος, με αποτέλεσμα να επέλθει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στελεχών της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

Ο κ. Ματιάτος, ενώ καλωσόριζε το νέο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μάκη Αλυσανδράτο, κατηγόρησε το προηγούμενο προεδρείο ως υπεύθυνο για την κακή λειτουργία του Σώματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχε φθάσει στα κατώτερα σημεία», ενώ απαντώντας προσωπικά στον κ. Παπαναστασάτο τι εννοούσε, του είπε ότι «επί των ημερών του στο Δ.Σ. έλαβε χώρα χειροδικία κατά δημοτικού συμβούλου, κάτι που δεν περιποιεί τιμή για κανέναν δημοτικό σύμβουλο».

Το επεισόδιο διαδραματίσθηκε ως εξής:

Σπ. Ματιάτος (απευθυνόμενος στο νέο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μάκη Αλυσανδράτο): «Με σας ως πρόεδρο του Δ.Σ., εύχομαι να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος όλο το περασμένο χρονικό διάστημα, είχε φθάσει πιστεύω στα κατώτερα σημεία που μπορούσε να φθάσει ένα τέτοιο όργανο…».

Μάκης Αλυσανδράτος: «Μην μηδενίζουμε προσπάθειες».

Σπ. Ματιάτος: «…ένα τέτοιο όργανο, που είναι το ανώτατο όργανο του Νομού. Παρακολουθώ την πορεία σου πρόεδρε και σαν άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σαν πετυχημένο δήμαρχο, αλλά επίσης και σαν επιτυχημένο εκπαιδευτικό. Γι΄αυτό σε συγχαίρω και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και την ικανοποίησή μου για την τοποθέτησή σου και σε παρακαλώ και σε προκαλώ να συνεχίσεις ακριβώς όπως περιέγραψες στην εισήγησή σου. Ευχαριστώ».

Μ. Παπαναστασάτος: «Κύριε πρόεδρε το λόγο, κύριε πρόεδρε, θέλω το λόγο για ένα λεπτό».

Μ. Αλυσανδράτος: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Ματιάτο γι’ αυτά που είπε για τον πρόεδρο, θέλω να του πω ότι είμαστε και οι δύο παλαίμαχοι, αλλά αυτά που είπε για μένα ισχύουν το διπλάσιο για κείνον, ο οποίος είναι παλαιότερος από μένα. Λοιπόν, κ. Παπαπαναστασάτε…».

Μ. Παπαναστασάτος: «Για ένα λεπτό. Γιατί ακούστηκαν και κάποια πράγματα, τα οποία θα ‘πρεπε να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Είπε ο κ. Ματιάτος ότι το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου επί προεδρίας μου προφανώς είχε φθάσει στον κατώτερο βαθμό. Κύριε Ματιάτο, δεν θυμάμαι να συγκινήθηκες ιδιαίτερα γιατί επειδή επί δυόμισι χρόνια που ήμουνα πρόεδρος εγώ, τα εκτός ημερησίας τα περιόρισα, πήραμε απεριόριστες αποφάσεις, το γραμματειακό προσωπικό του Προεδρείου πάει μπάλλα, όταν λέω πάει μπάλλα το εννοώ, γράφει Αποφάσεις αμέσως και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Δεν διαπίστωσα ιδιαίτερη συγκίνηση από σένα να πεις όταν παρέδωσε ο Ανουσάκης, τον οποίο τον τιμώ, αλλά ο άνθρωπος δεν είχε γραμματειακό προσωπικό να τον εξυπηρετήσει, να πεις κάτι το ιδιαίτερο. ‘Η για τα επεισόδια που είχαν γίνει επί Ανουσάκη μές το Δημοτικό Συμβούλιο. Και έρχεται και αποδίδεις πρόταση μομφής σε μένα, ως προς τι; (Τον διακόπτει ο Δ. Λυκούδης). Κάτσε, κάτσε κύριε αντιδήμαρχε. Κάτσε γιατί τώρα εγώ θίχτηκα. Είπε ότι έφθασε το Δημοτικό Συμβούλιο στο κατώτερο επίπεδο. Να μας το εξηγήσει λοιπόν, να μας εξηγήσει ποιό είναι το κατώτερο επίπεδο. Είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο επί προεδρίας μου προφανώς, ή επί προεδρείας Ανουσάκη, είπε ότι φθάσαμε στο κατώτερο επίπεδο».

Σπ. Ματιάτος: «Φίλε Μάκη, ξέρεις πόσο σ’ εκτιμώ και σαν άνθρωπο και σαν πρόεδρο. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μειώσω ούτε το έργο σου, ούτε τις τάσεις σου, ούτε την προσπάθειά σου. Αλλά! Οταν σε ένα συλλογικό όργανο φθάνουμε σε σημείο να υπάρχει χειροδικία, για μένα ΝΑΙ είναι προσβολή για όλους μας. Για όλους μας! Για το ο,τιδήποτε, όταν φθάνουμε σ’ αυτό το σημείο, δεν νομίζω ότι περιποιεί τιμή σε κανέναν μας από τα μέλη του οποιοδήποτε Δημοτικού Συμβουλίου…».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Ματιάτος, όσα είπε περί «χειροδικίας», αφορούσαν το επεισόδιο που είχε γίνει κατά το παρελθόν εναντίον του δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Γκισγκίνη από στέλεχος της εταιρείας συσχετιζόμενης με τη Διαδημοτική, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα συζήτησης την Διαδημοτική επί προεδρείας του κ. Παπαναστασάτου. Ο κ. Γκισγκίνης στο διάλειμμα της συνεδρίασης είχε δεχθεί επίθεση με χειροδικία από το στέλεχος αυτό και το γεγονός δεν είχε καταδικασθεί, ούτε από το Προεδρείο του Δ.Σ, αλλά ούτε και από το Δήμο, κάτι που είχε εγείρει τις αντιδράσεις του κ. Ματιάτου.