Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα τελέστηκε, προχθές Κυριακή, η παράδοση των τριών μεγάλων έργων του Αργοστολίου. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου μαζευόταν τόσο στην Παραλία, στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου και στην Παν. Βαλλιάνου, με σκοπό να θαυμάσει τη νέα μορφή που πήραν τα σημεία αυτά της πρωτεύουσάς μας.

Τα συνεργεία των εργοληπτών συνέχισαν να δουλεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μπορέσουν να παραδοθούν τα έργα, αν και όχι τελειωμένα πλήρως, στην ακριβή ημερομηνία που είχε προκαθορίσει η Δημοτική Αρχή (18/6). Οι λαμαρίνες απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Πλατεία και την Παναγή Βαλλιανου, ενώ από την Παραλία απομακρύνθηκαν κατά το ήμισυ λίγο πριν αρχίσει ο κόσμος να μαζεύεται.

Στην Παραλία μέσα σε πολύ έντονο κλίμα ικανοποίησης η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλή τον δημάρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας”, παραδόθηκε το έργο μέχρι και το βενζινάδικο του Μπαζίγου, με την κοπή της κόκκινης κορδέλας και με συνοδευτικά ποτά που δόθηκαν ως κέρασμα στον κόσμο από τα μαγαζιά της Παραλίας.

Ταυτόχρονα με την εκδήλωση της Παραλίας, είχαμε και εδηλώσεις στην Πλατεία Βαλλιάνου καθώς και στην Οδό Π. Βαλλιάνου όπου πλήθος κόσμου θαύμαζε και σχολίαζε τη νέα μορφή του κέντρου της πόλης μας με τη συνοδεία δυνατής μουσικής που έπαιζε από ηχεία που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της Οδού και της Πλατείας.

Μεγάλη εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους πολίτες το γεγονός ότι τα συνεργεία των έργων εργαζόταν μέχρι αργά το απόγευμα για να καθαρίσουν και να δώσουν κάποιες τελευταίες «πινελιές» στην Πλατεία πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.

Επίσης έντονο σχολιασμό προκάλεσε το ότι τα σημεία μπροστά και πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και από τη Νομαρχία είναι ακόμα σε εξέλιξη, άρα δεν αποτελούσαν μέρος της παράδοσης του έργου της Π. Βαλλιάνου.

Τα μικρά παιδιά φάνηκαν να απολαμβάνουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του σιντριβανιού στην πάνω μεριά της Κεντρικής Πλατεία, αφού δεν δίσταζαν ούτε λεπτό να παίξουν με αυτό.

(Σ.Σ.: Εδώ να σημειώσουμε ότι, ναι μεν η ύπαρξη του σιντριβανιού είναι πολύ όμορφη στο έργο της Πλατείας, αλλά τα τρεχούμενα νερά από αυτό, καθώς και από τους πίδακες νερού μπροστά από το σιντριβάνι, φτάνουν μέχρι και κάτω από τη μέση της Πλατείας)

Κατά της 9 το βράδι το εορταστικό κλίμα της Παραλίας μεταφέρθηκε στην Πλατεία, όπου παραδόθηκαν και εκεί τα άλλα δύο έργα.

Η Φιλαρμονική, οι κανταδόροι και πλήθος κόσμου πέρασαν από το Λιθόστρωτο και συναντήθηκαν στο Κέντρο της Πλατείας, όπου γιορτάστηκαν από όλα τα μαγαζιά τριγύρω τα νέα έργα, ενώ αργά έπεσαν και πυροτεχνήματα.

Οι εκδηλώσεις από τα μαγαζιά συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδι με μουσική και πολύ κέφι, καθώς όπως φάνηκε όλοι περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την παράδοση των έργων μετά την πτώση των λαμαρινών.