Ξεκινάει σήμερα το 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, το οποίο είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο και αείμνηστο Κεφαλονίτη σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ατργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» από 15 έως 28 τρ. μηνός και είναι μία διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς «Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.» και της Εταιρείας «ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Στόχος της διοργάνωσης είναι αφ ενός να παρουσιάσει στο Κεφαλονίτικο κοινό τέχνες και τεχνικές , όπως είναι το θέατρο και η μουσική και αφ ετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διαχρονικότητα ενός θεσμού, σ’ ένα νησί με ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παραστάσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 & ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» του Armando Nascimento σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αρζόγλου, Στέλλα Παπαδημητρίου, Χρήστος Ευθυμίου και Χάρης Μαυρουδής.

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. Στον ρόλο του «ΕΤΣΙ»: Ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του, οι Mουσικοί: Βαγγέλης, Καζαντζής, Δημήτρης, Χατζηδημη- τρίου και Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 12.00 & 18.00

«ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ» Παιδική θεατρική παράσταση. Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη, Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα, Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας, Χορογραφίες: Κώστας Καφαντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια:ModaSystem, Παίζουν: Μάρω Καραγεώργου, Μαρίνα Καζόλη (διπλή διανομή) Γιάννης Κωνσταντινίδης, Κώστας Καφαντάρης, Δημήτρης Κουστολίδης (διπλή διανομή).

Γενική είσοδος: 8€

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ». Η μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε soldout τον περασμένο χειμώνα στην Αθήνα, για μια και μοναδική βραδιά την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. “Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ’Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής». Είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που οφείλουμε στον ποιητή που έντυσαν με μελωδίες ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Ηλίας Ανδριόπουλος. Την Δευτέρα λοιπόν στις 20 Νοεμβρίου ο Μανώλης Μητσιάς και η ΚαρυοφυλλιάΚαραμπέτη θα μας ξεναγήσουν στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της «Αμοργού» με τραγούδια και κείμενα σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα. Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο-μπουζούκι).

Γενική είσοδος: 15€ & 13€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ». Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας σχετικά με τους στόχους του.    Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου! Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Χρυσόστομος Καραντωνίου παίζοντας κλασική

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ» Παίζουν οι ηθοποιοί: Οιδίποδας: Κώστας Μεσάρης, Ιοκάστη: Κάτια Σπερελάκη, Κρέων: Γιάννης Ρωμανός, Τειρεσίας: Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Άγγελος: Αλέξης Μαρτζούκος, Βοσκός: Βίλλυ Σκούρα, Κορυφαία χορού: Σεβίλη Λυμπέρη, Εξάγγελος: ο Τάκης Βαμβακίδης.

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«WOYZECK» Παράσταση του τοπικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Κέντρο TheLab». Η ιστορία του στρατιώτη Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ όπως την μεταφέρει στο έργο του ο ΓκεόργκΜπύχνερ. Σκηνοθεσία: Ελένη Παργινού Παίζουν: Παίζουν:Άννα Καλυβιώτη, Δέσποινα Σταύρου, Διονυσία Πολλάτου, Ελένη Μεσολωρά, Τζίνα Κακάβα, Μπάμπης Παπαϊωάννου, Κώστας Αλιβιζάτος

Γενική είσοδος: 10€

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«STRASS» Το STRASS είναι μια μουσικο – θεατρική παράσταση που με μεγάλη δόση από χιούμορ και ευφυή κείμενα, μας ξεναγεί αρχικά σε διάσημα τραγούδια επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και θεάτρου (all that jazz, big spender, light my fire, it s men’s world, Roxanne, bang bang κ.ά.) και εν συνεχεία μας φέρνει στα καθ’ ημάς, στο ελληνικό ρεπερτόριο με μνήμες, αναμνήσεις και πολύ διάθεση για χορό, ποτό, κέφι και τραγούδι… (γερνάω μαμά, όπα είπα λέω, τα παιδιά του Πειραιά, το τραμ το τελευταίο, όταν πίνει μια γυναίκα, ιστορία μου αμαρτία μου, αυτή η νύχτα μένει, μια ζωή πληρώνω, το ροκ, ανήκω σε ‘μενα, γύφτισσα μέρα, ταμπακέρα, κόκκινα γυαλιά, περασμένες μου αγάπες, για να σε συναντήσω κ.ά.)

Ο Αλέξανδρος Ρήγας (ως σκηνοθέτης) και η Τάνια Τρύπη (ως η ηθοποιός – τραγουδίστρια που εμφανίζεται στην οντισιόν) μας μαγεύουν από σκηνής με τις μουσικές τους επιλογές, τα ντουέτα τους, τα τραγούδια τους αλλά και τους απολαυστικούς καυστικούς διαλόγους που ανταλλάσσουν, σε ένα μαγικό γεμάτο strass πάντρεμα του θεάτρου, του bar, του μιούζικαλ, της κωμωδίας και μίας αληθινής πρότασης για διασκέδαση!

Πρόκειται για μία παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με έναν μόνο περιορισμό και μία μόνο υπόσχεση… όποιος έχει κέφι να έρθει και όποιος δεν έχει… θα αποκτήσει…!!

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

«FAITH» Tι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας; Το πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της KateRobin σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, θα να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα! Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα και Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Γενική είσοδος: 13€ & 10€ (φοιτητικό, ανέργων)

Όλες οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”. Καθ όλη την διάρκεια των παραστάσεων στο φουαγιέ του θεάτρου θα εκτίθενται κουστούμια από την συλλογή του βεστιαρίου του Κ.Θ.Β.Ε., ενώ μια σειρά επί πλέον παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν «εν ευθέτω χρόνω».

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει , μπορείτε να τα προμηθεύεστε από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 15.00. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή κράτηση καλέστε στο τηλέφωνο του Θεάτρου « Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», 2671025600 ή στις «Όψεις Πολιτισμού», Ρένα Τελίδου, 6932040527.

Τελικά μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.& Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης