Οπως έγραψε χθες ο «Η» υπογράφτηκαν από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Κεφαλονιάς (Ληξούρι) κ. Αθανασία Κακαβά οι άδειες επισκευής – ενίσχυσης των πρώτων τεσσάρων σχολείων. Που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014.

Συγκεκριμένα οι άδειες αφορούν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου (1.498,41 τ.μ. προϋπολογισμός 1.008.740 ευρώ), το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου (1.804,60 τ.μ. προϋπολογισμός 1.022.608,70 ευρώ), το Γυμνάσιο και Λύκειο Ληξουρίου 2.569,75 τ.μ. προϋπολογισμός 1.964.552,29 ευρώ και το Νηπιαγωγείο Λακύθρας (226,43 τ.μ., προϋπολογισμός 94.655,60 ευρώ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων σχολείων είναι 4.090.556,59 ευρώ.

Τώρα «η μπάλα» θα πάει στο «γήπεδο» της Περιφέρειας όπου μέχρι αύριο ,30 Νοεμβρίου, θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ των τεσσάρων σχολείων από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. όπως αποφάσισε το ΔΣ την περασμένη Τρίτη (21/11).

Και από εδώ αρχίζουν οι απορίες:

Πρώτον, ισχύει ή δεν ισχύει η περιβόητη χαρτογράφηση της Περιφέρειας που αποκαλύψαμε από τον «Η» ότι είναι όρος απαράβατος της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ που θα κατατεθούν για χρηματοδότηση τα 4 σχολεία;

Και ρωτάμε γιατί για τα τρία από τα 4 αδειοδοτηθέντα σχολεία, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και το Νηπιαγωγείο Λακύθρας, η χαρτογράφηση της Περιφέρειας προβλέπει …ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ («ανέγερση οικοδομής» για την ακρίβεια) και όχι επισκευές – ενισχύσεις που είναι οι άδειες τους!!!

Δεύτερον, στην απόφαση του Δ.Σ. περιλαμβανόταν και το κτίριο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Στις άδειες του ΤΑΣ δεν περιλαμβάνεται. Τουλάχιστον μέχρι χθες. Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μια ανακοίνωση από το λαλίστατο κατά τα άλλα Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου;

Τρίτον, για το Λύκειο Ληξουρίου η άδεια προβλέπει επισκευή – ενίσχυση. Αλήθεια ΓΙΑΤΙ όλοι όσοι μέχρι τώρα υποσχόταν σε μαθητές, γονείς, καθηγητές νέο κτίριο στον Άγιο Αντώνιο δεν έχουν την ελάχιστη ευθιξία να πουν μία έστω λέξη; Που είναι ο κύριος Λυκούδης που χωροθετούσε με παιάνες το οικόπεδο του νέου Λυκείου και έπαιρνε όρκο περί αυτού μαζί με τον Δήμαρχο που το υποσχόταν στα παιδιά ; Δυστυχώς κατάπιαν τη γλώσσα τους!!! Όπως την κατάπιαν και οι Θόδωρος Γαλιατσάτος και Δρακουλόγκωνας που υποσχόταν να το φτιάξουν ακόμη και με λεφτά της Περιφέρειας!!! Και φυσικά η κυρία Θεοπεφτάτου, η όψιμη συνοδοιπόρος του Λυκούδη…

Τέταρτον, εκείνα 94.655,60 ευρώ για το Νηπιαγωγείο Λακύθρας τσουρουφλάνε. Βρε αθεόφοβοι, τέσσερα χρόνια δεν μπορούσατε να βρείτε 90 κολοχιλιάρικα να φτιάξετε το σχολείο για τα νήπια της Λακύθρας; Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει το δούλεμα που όλοι σας έχετε κάνει με πρώτους και καλύτερους τους Δημαρχέους μας που κλοθογυρνάνε τα φουκαριάρικα τα παιδάκια στα σχολεία της Λειβαθούς και τάζανε (τρομάρα τους) νέο κτίριο!!! Τόσα λεφτά σκορπάνε στο Δημαρχείο δεξιά και αριστερά για ταξίδια, τραπέζια, βενζίνες στα δημοτικά αυτοκίνητα και ….90 χιλιάρικα δεν μπορούνε να τα βρούνε!!!

Ειδικά για το Νηπιαγωγείο Λακύθρας όχι μόνο κατάπιαν τη γλώσσα τους αλλά ακόμα χειρότερα… Άσε, γιατί μας διαβάζουν και παιδιά!!!