Μεγάλη απήχηση είχε στο κοινό η σπουδαία νίκη του Σταύρου Σπαθή στο Επιμελητήριο, που ήταν παράλληλα και μιά μεγάλη ήττα για τη Δημοτική Αρχή, η οποία βρέθηκε «συνυφασμένη» με το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γασπαρινάτου που έχασε τις εκλογές.

Σε όλα τα στέκια του Νομού μας, και όχι μόνον, ήταν πρώτο θέμα η συζήτηση της νίκης Σπαθή, ενώ πολλοί υποστηρικτές του ψηφοδελτίου Γασπαρινάτου απέδιδαν την ήττα στον αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Λυκούδη, που είχε την έμπνευση να «ενορχηστρώνει» και να καθοδηγεί τον Συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», ο οποίος αποδείχθηκε μιά πολύ αρνητική υπόθεση για το «Μέγαρο», με απότερες συνέπειες για το μέλλον της Παράταξης Παρίση.

Οσον αφορά τις έδρες ο Συνδυασμός Σπαθή που κέρδισε τις εκλογές θα έχει 12 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, ενώ ο Συνδυασμός Γασπαρινάτου 8. Επίσης οι Συνδυασμός του Παν. Τζανάτου (ΚΚΕ) καταλαμβάνει μία έδρα.

Ο νέος πρόεδρος Σταύρος Σπαθής επικράτησε άνετα στα τρία Τμήματα (Υπηρεσίες, Εμπορικό και Μεταποίηση), κι’ έχασε μόνο στο Τμήμα της Ιθάκης.

Στο Επιμελητήριο προχθές το βράδι ο απερχόμενος πρόεδρος Θεόφιλος Μιχαλάτος συνεχάρη το νέο πρόεδρο Σταύρο Σπαθή για την επιτυχία του.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο στελεχών του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» αμέσως την νίκη του Σταύρου Σπαθή.
Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι των εκλογών Σταύρος και Σπύρος Γασπαρινάτος

Στ. Σπαθής 12 έδρες, Σπ. Γασπαρινάτος 8 και Παν. Τζανάτος (ΚΚΕ) 1 έδρα


Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, ο μεγάλος νικητής των εκλογών, θα καταλάβει 12 θέσεις στο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο του του ΕΒΕΚΙ.

Ο δεύτερος Συνδυασμός του Σπύρου Γασπαρινάτου θα καταλάβει 8 έδρες, ενώ ο Παναγής Τζανάτος (ΚΚΕ) μία έδρα, η οποία βγήκε βάση του υπολοίπου των ποσοστών του στο Εμπορικό Τμήμα.

Πρώτος σε σταυρούς, από το Συνδυασμό Σπαθή βγήκε ο Ανδρέας Παντελειός (ΜΥΤΗΟS)-Τμήμα Υπηρεσιών με 131 ψ., από το Συνδυασμό Γασπαρινάτου ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος (Παπάς)-Τμήμα Υπηρεσιών με 80 ψ.

Οι έδρες, ανά Συνδυασμό και Τμήμα, σύμφωνα με την σταυροδοσία η οποία καταμετρήθηκε χθες μέχρι αργά το βράδι, θα πληρωθούν από τους παρακάτω συμβούλους:

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»-ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ (12 έδρες)

Τμήμα Εμπορικό 3 έδρες:

Ελένη Ζανετοπούλου-Δενδρινού (συζ. Πολυχρόνη Δενδρινού) 74 ψ.

Σωτήριος Βλάχος 50 ψ.

Κυριάκος Σταμούλης 46 ψ.

Τμήμα Μεταποίησης 1 έδρα:

Γεράσιμος Χαρτουλιάρης 52 ψ.

Τμήμα Υπηρεσιών 8 έδρες:

Ανδρέας Παντελειός 131 ψ.

Πολυχρόνης Δενδρινός 127 ψ.

Νικόλας Κουρκουμέλης 121 ψ.

Διονύσιος Μαρούλης 120 ψ.

Αγγελος Γαλάτης 106 ψ.

Χρήστος Καμπανός 106 ψ.

Γιώργος Λασκαράτος 106 ψ.

Γιώργος Καβαλιεράτος 89 ψ.

«ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»-ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ (8 έδρες)

Τμήμα Εμπορικό 2 έδρες:

Παναγής Ερτσος 69 ψ.

Γεράσιμος Κεκάτος 66 ψ.

Τμήμα Μεταποίησης 1 έδρα:

Διονύσης Παπαδημητράτος 19 ψ.

Τμήμα Υπηρεσιών 5 έδρες:

Γεράσιμος Παπαναστασάτος (Παπάς) 80 ψ.

Νικόλαος Παπαδάτος 78 ψ.

Νικόλαος Μενάγιας 62 ψ.

Σπύρος Βανδώρος 60 ψ.

Γιώργος Διαμαντής 58 ψ.

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΑΤΟΣ (1 έδρα)

Τμήμα Εμπορικό 1 έδρα:

Παναγιώτης Τζανάτος (επικεφαλής)

Ο Ανδρέας Παντελειός, πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του ΕΒΕΚΙ, που συνένωσε τις δυνάμεις του με το Σταύρο Σπαθή, με αποτέλεσμα τη νίκη.