Οδοιπορικό διήμερο για τον Τομέα της Υγείας καθώς και για την πολιτική ετοιμότητα της Ν.Δ. στο νησί μας, χαρακτήρισε την επίσκεψή του ο Τομεάρχης Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο «Μουϊκης» στο Αργοστόλι.

«Το θέμα της Υγείας ήταν, είναι και θα παραμείνει ψηλά για την πολιτική της Ν.Δ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, μιλώντας για τις επισκέψεις του, σε περίπου 62 Νοσοκομεία της Χώρας μας συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας.

«Κατά μέσο όρο το Νοσοκομείο του Ληξουρίου παρουσιάζει μια κακή είκονα παρακμής και εγκατάληψης που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ μαζί με το Νοσοκομείου του Αργοστολίου παρουσιάζουν ελλείψεις μεγαλύτερες από το μέσο όρο της υπόλοιπης Ελλάδας», σχολίασε για όσα είδε και άκουσε από τις δύο επισκέψεις του σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

«Δεν είναι δυνατόν ενώ τα διεθνή ευρωπαϊκά στάνταρς είναι ένας γιατρός να έχει 4 νοσηλευτές να βοηθάνε, στα δικά μας πλέον να είναι ελάχιστοι οι νοσηλευτές και να προσπαθούν οι γιατροί να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα Υγείας», είπε επίσης για τις ελλείψεις προσωπικού, «ειδικά το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο δεν μπορώ πλεόν να το χαρακτηρίσω ούτε καν Κέντρο Υγείας» και συνέχισε λέγοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντίκρισε θα τα μεταφέρει στη Βουλή καθώς στα θέματα Υγείας δεν μπορούμε να μεταφέρουμε καμία πολιτική αντιπαράθεση, όποιος και να βρίσκεται στην εκάστοτε Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια μίλησε για την πολιτική εικόνα της Ν.Δ. στο νησί μας, καθώς και για το Ανοιχτό Πολιτικό Αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά μέσα στους επόμενους μήνες, για να παρουσιαστεί και το πολιτικό πρόγραμμα που αφορά τα νησιά μας με τρία σκέλη αναφορών: Στον πρωτογενή τομέα, στον τομέα υγείας καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη, με ομιλητές και φορείς από όλους τους κλάδους.

Σε ερώτηση για την εικόνα της ΝΟΔΕ, εν όψει εκλογων καθώς και της απώλειας της έδρας της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων χρόνων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΟΔΕ ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει, ενώ υπήρξε και αναλυτική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φάνηκε με την «θετική αύρα για τη συνέχιση του αγώνα» των προσώπων του κόμματος στο νησί μας για να καταφέρει η Ν.Δ. να κερδίσει την βουλευτική έδρα στις επόμενες εκλογές και να αποδείξει ότι η εκπροσώπιση του νησιού μας μπορεί να συνεχιστεί μέσα από το πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας που διακατέχει την ΝΟΔΕ.

Εδώ το λόγο πήρε και ο πολιτευτής κ. Μπάμπης Λυκούδης ο οποίος είπε ότι η Κεφαλονιά είναι ένα πολιτικό βαρόμετρο. Η Ν.Δ. είναι μια μεγάλη παράταξη, η οποία σήμερα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της και δεν δημιουργεί πολιτικούς αποκλεισμούς αφού για πρώτη φορά δίνουν μια συγχρονισμένη μάχη στις επόμενες εκλογές η βουλευτική έδρα να πάει στη Ν.Δ., περνώντας έτσι και το πολιτικό μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για ενοτική διάθεση και πειθαρχεία. Σε ερώτηση που το τέθηκε για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος είπε ότι η Ν.Δ αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα ψηφοδέλτιο αλλά όταν θα είναι έτοιμα για να παρουσιαστούν αυτός θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τη γραμμή της παράταξή του.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αντώνης Κατσιγιάννης, ερωτώμενος για το αν θα λάβει μέρος και στις επόμενες εσωτερικές εκλογές της ΝΟΔΕ δήλωσε ότι θα απαντήσει μόλις προκυρηχθούν οι εκλογές, ενώ για το αν υπάρχει πολιτκός προβληματισμός για τη σύγκρουση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ στελεχών του κόμματος στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είπε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ποτέ δεν μπορεί να είναι αυστηρά κομματοιημένη και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ προσώπων προσπαθούν να λύνονται με πολιτισμένο τρόπο.

Ο κ. Οικονόμου στην ίδια ερώτηση απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του για αυτές τις συγκρούσεις.

Στη συνέχεια για το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου που είχε τεθεί επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι όλες αυτές οι πολιτικές είναι για την διολίσθηση συμφερόντων καθώς όλοι όσοι πάλευαν τότε για να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο πλέον, επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταβάλουν κανέναν αγώνα για τη στήριξη ενός νοσοκομείου που με τόσες ελλείψεις θα μπορούσε στην ουσία να είναι κλειστό καθώς ούτε ένα Κέντρο Υγείας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τόσα προβλήματα και χωρίς του γιατρούς που χρειάζεται για τη ουσιώδη στελέχωσή του.

Αργότερα η συζήτηση στράφηκε προς το σκάνδαλο της NOVARTIS όπου ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «όποιος πολίτης δεν βλέπει την λανθασμένη συμπεριφορά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχει πρόβλημα», καθώς δεν γίνεται ένας πρωθυπουργός να προσπαθεί να σωθεί πολιτικά δημιουργώντας ανύπαρκτα προβλήματα στους αντιπάλους του. Τόνισε δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποδείξει ότι είναι καθαρή και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη ρίξει φως στο θέμα αυτό.

Τέλος για το θέμα των Σκοπίων και των επεισοδίων στα Ιμια ο κ. Οικονόμου είπε ότι ένας πολιτικός και μια οποιαδήποτε Κυβέρνηση πρέπει να στέκονται ατρόμητοι σε κάθε ενδεχόμενο εθνικής και πολιτκής ανησυχίας για να μπορούν να προστατεύουν τον πολίτη.

Στο πάνελ μαζί με τον κ. Οικονόμου βρέθηκαν οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Γ. Κοκκόλης, Μπ. Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντ. Κατσιγιάννης, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παν. Καππάτος και ο δικηγόρος Παν. Κανελλόπουλος, ενώ απών ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος και αυτός είχε έλθει στην Κεφαλονιά.