Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο (31/3) και ώρα 11 π.μ. για το θέμα του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς:

Μετά την έωλη και απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με τα εν λειτουργία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της 17ης Μαρτίου 2018 σε συνδυασμό:

  1. με την πεισματική άρνηση επί τρίμηνο του υπουργού Παιδείας να δεχθεί και να συζητήσει το θέμα των τμημάτων ΤΕΙ της Κεφαλλονιάς με τον Δήμαρχο και την ορισμένη από το Δημοτικό συμβούλιο επιτροπή
  2. και την δήλωση του κ Πρωθυπουργό περί απορροφήσεως του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το Πανεπιστήμιο Ιονίου η οποία έγινε στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του περιφερειακού αναπτυξιακού συνέδριου την 17/03/2018.

Η επιτροπή η οποία είχε οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Μαρτίου και εξέτασε διεξοδικά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε ότι όλες οι ανωτέρω δηλώσεις και παραλείψεις κατατείνουν στο οριστικό κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά.

Κατόπιν τούτου η επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή, εζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 31η Μαρτίου 2018 για το θέμα και καλεί την Βουλευτή κ Α Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάρχη κ Θ. Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ Π. Δρακουλόγκωνα, τους κκ περιφερειακούς συμβούλους, τους εκπροσώπους των κομμάτων, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να παραστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την χάραξη κοινής πορείας δράσης στο θέμα.

Αργοστόλι 27 Μαρτίου 2018

  1. Αλέξανδρος Παρίσης Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
  2. Γιώργος Κατσιβέλης Α/Δ ΔΕ Παλικής
  3. Διονύσιος Αραβαντινός Δημοτικός Σύμβουλος
  4. Γεράσιμος Δημητράτος Δημοτικός Σύμβουλος
  5. Ηλίας Παρίσης Δημοτικός Σύμβουλος
  6. Βασίλης Ρουχωτάς Δημοτικός Σύμβουλος
  • Πρόσκληση Δημόσιας Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην 8η δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (1ος όροφος, αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα ), στις 31 Μαρτίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ με θέμα:

«Εξελίξεις στο θέμα των Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων».

ΕΙΣ: Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης

Ο πρόεδρος

ΣΤΑΥΡΟΣ- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ