•  18 Ιουνίου ο διαγωνισμός για προσωπικό στην όμορφη Παραλία και …γύρευε πότε θα ολοκληρωθεί

  • Η Προκήρυξη αναφέρει ότι η λειτουργία της Παραλίας έπρεπε να είχε ξεκινήσει από …1η Ιουνίου…

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής δεν έχει τελειωμό.

Αν όχι κάθε μέρα αλλά το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα θα υπάρξει και από μια «πατάτα»!

Η σημερινή λέγεται …πρόσληψη προσωπικού στον Πλατύ Γιαλό.

Να θυμηθούμε λίγο τα όσα έχουν συμβεί με την ιστορική παραλία του Αργοστολιού τα τελευταία χρόνια.

Αφού κατάφερε με την ανικανότητά της η Δημοτική Αρχή να απαξιώσει (ο λόγος σε όλους γνωστός…) τη πιο φημισμένη δημοτική παραλία του Αργοστολίου, την ιστορική παραλία του Αργοστολίου τον Πλατύ Γιαλού που πρόσφερε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους Αργοστολιώτες και τους τουρίστες πάνω από έξι δεκαετίες (από τα πρώτα μετασεισμικά χρόνια), πρώτα δεν ενδιαφέρθηκε για την ανανέωση της σύμβασης με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ύστερα σταμάτησε τη λειτουργία της παραλίας από το 2016 και αφού τόριξε στις μαγκιές δια του Δημάρχου και του Ανταυτού του τύπου «θα χυθεί αίμα αν έλθουν να τον πάρουν (τον Πλατύ Γιαλό» σύρθηκε «με την ουρά κάτω από τα σκέλια» να πληρώνει …25.000 ευρώ ετησίως συν χαρτόσημα κ.λ.π. και επί πλέον …το 20% των ακαθαρίστων εσόδων! Το άκρον άωτον της χρηστής διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας ήταν ότι ούτε το 2016 δούλεψε η Δημοτική Αρχή την παραλία καταβάλλοντας μάλιστα το μισό του ενοικίου (12.500 ευρώ), ούτε και το 2017 καταβάλλοντας ολόκληρο το μίσθιο 25.000 ευρώ, σύνολο τα δύο χρόνια 37.500 ευρώ αέρα!

Τώρα αν ωφελήθηκαν και ποιοι από τη μη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού για δύο χρόνια και γιαυτό μάλιστα ο Δήμος πλήρωσε 37,5 χιλιάρικα είναι μια άλλη υπόθεση;

Ούτε καν στον κόπο δεν έχει μπει ο Δήμαρχος που απειλούσε «πως θα χυθεί αίμα» να δώσει μια εξήγηση…

Και το καλύτερο έρχεται εφέτος.

Με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει δυνατά, τα κρουαζιερόπλοια νάρχονται το ένα πίσω από το άλλο και ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ούτε ο Μύρτος, ούτε και ο Πλατύς Γιαλός δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη;

Ανικανότητα μόνο; Ανικανότητα και σκοπιμότητα μαζί; Ο,τι και να ισχύει η ουσία είναι ότι δύο χρυσοφόρες πηγές για το Δήμο και βιτρίνες του τουρισμού μας ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ την ώρα που γίνεται «της τρελής» σε κάθε δημοπρασία παραλιακής καντίνας. Ειδικότερα ο Πλατύς Γιαλός έγινε επί πλέον (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…) ζημιογόνος αφού για δύο χρόνια πληρώνεται νοίκι και έσοδα δεν έχει.

Και σαν να μην φτάνανε όλα τα παραπάνω ευτράπελα το νέο έρχεται από την διαγωνισμό για την πρόσληψη του προσωπικού η οποία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή τη 1η Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 4 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 18 Ιουνίου που σημαίνει ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρωθεί το λιγότερο μετά από κανά μήνα από σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η απίθανη Δημοτική Αρχή ξέρετε για ποιο χρονικό διάστημα βγάζει το διαγωνισμό;

Από …1η Ιουνίου (μέχρι 15 Οκτωβρίου)!!!

Ναι!!!

Μην πείτε ότι δεν το τελείωσε η Δημοτική Αρχή;

4 Ιουνίου βγάζει το διαγωνισμό, 18 θα γίνει και θα ολοκληρωθεί γύρευε πότε και αυτή ζητάει προσφορές …από 1 Ιουνίου!!!

Δεν έχει ξαναγίνει!

Μην πείτε: «Πατάτα» διαστάσεων!