Τόχουμε πει πολλές φορές . Παρίσης, Λυκούδης, εργολάβος και μηχανικοί έχουν βρει βολικό τον Καλλίτερο (με Κ κεφαλαίο) άνθρωπο της Δημοτικής Αρχής και τον εκθέτουν καθημερινά με το έργο του Γηροκομείου.

Το τι παραμύθα για το τέλειωμα του «Γεφυριού της Άρτας» (= γηροκομείο) ρίχνουν στον αξιαγάπητο Μάκη δεν λέγεται.

Σελίδες ολόκληρες οι …σίγουρες υποσχέσεις, οι αναρίθμητες (στην κυριολεξία αναρίθμητες) ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από τον Παρίση και το Λυκούδη για το τελείωμα και την παραλαβή του πιο ταλαίπωρου έργου στη σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς.

Με το Μαέστρο κάθε φορά να είναι αυτός που πληρώνει τον κατ’εξακολούθηση εμπαιγμό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ισχύσει γι’άλλη μία φορά η σοφή λαϊκή ιστορία με το βοσκό και το λύκο.

Οταν πλάκωσε ο λύκος στο κοπάδι …κανείς δεν το πίστεψε και του το κατασπάραξε.

Οποιος και να εγκαινιάσει το έργο, είτε η σημερινή Δημοτική Αρχή -πράγμα απίθανο, είτε η επόμενη- το πιθανότερο, κανένας Κεφαλονίτης δεν θα την πιστέψει!

Εχουν βρει λοιπόν και τα κάνουνε! Οποιοσδήποτε άλλος να ήτανε στη θέση του Μαέστρου «θα τους έστελνε από κει που ήλθανε» θα τους έριχνε δυό φάσκελα και …θα τους γύριζε την πλάτη!

Και άντε μετά να βρούνε πρόεδρο που να έχει το στομάχι του Μαέστρου!

Εδώ είδανε και πάθανε να βρούνε αντιπρόεδρο όταν «τους κούνησε το μαντήλι» τον περσινό Ιούλιο («Η» 15/7/2017) ο Τάσης ο Ζησιμάτος για λόγους που …«ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» και τον αντικατέστησαν μετά από …πέντε μήνες με την Αθηνά Αυγουστάτου (απόφαση 44/5-12-2017 με ΑΔΑ: Ω7Ξ74691 ΗΨ-19Τ), μέχρι που τους τα βρόντηξε και η Αθηνά δίχως καν να καλοκάτσει στην καρέκλα της όταν αρχίσανε «τα κορδελάκια» με την παραλαβή του κτιρίου που …ποτέ δεν παραλαμβανόταν! 15 Μαρτίου 2018 η Αθηνά πετάει φαρδιά πλατιά την παραίτησή της, με τον Παρίση να την εκλιπαρεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Η» την επομένη!

Εκτοτε έχουν περάσει 4 μήνες και για να δείτε κατάντια …όχι μόνο δεν έχουν βρει το επόμενο «θύμα» να τον κάτσουν στην ηλεκτρική καρέκλα του αντιπροέδρου του γηροκομείου, αλλά και …ούτε καν δεν έχουν κάνει αποδεκτή την παραίτηση της Αθηνάς οπότε και εμφανίζεται ως …απούσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ του γηροκομείου!

Πρωτοφανές! Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ματαγίνει!

Γιαυτό λέμε ότι έχουν βρει στο πρόσωπο του αγαπητού Μαέστρου …«το θύμα»!

«Το θύμα» που του έχουν φορτώσει το σταυρό του μαρτυρίου του «Γεφυριού της Αρτας» του Δημοτικού Γηροκομείου που έτσι και κάτσει καμιά στραβή με τον έλεγχο που έγινε κατά την προσφιλή τους ταχτική θα του χρεώσουν τα πάντα!

Πως μας ήρθανε όλα αυτά τώρα ;

Πριν λίγες ημέρες στις 11/7/2017 ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος με την 1394/2017 απόφασή του (ΑΔΑ: 614Β7ΛΕ-07Θ) «ξελάσπωσε» αυτός και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (που καθημερινά καθυβρίζει η Δημοτική Αρχή), γι’ άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή εντάσσοντας στο ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό του Γηροκομείου με 1.239. 921,68 ευρώ, οπότε και επιβεβαιώνεται πως όσο καλή πρόθεση και να υπάρχει το νέο Γηροκομείο Αργοστολίου δεν πρόκειται να λειτουργήσει γρηγορότερα από ένα χρόνο – άλλωστε η νέα προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι …η 31/12/2019!

Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι αποκλείεται να εγκαινιαστεί κανονικά το νέο γηροκομείο από την παρούσα Δημοτική Αρχή και σε κάθε περίπτωση πριν τις εκλογές τις 26 Μαΐου 2019! Εκτός και κάνουν -και θυμηθείτε το!- …μαϊμού εγκαίνια για προεκλογικούς λόγους!

Ετσι λοιπόν στον «Η» στις 13/7/2018, εδώ και μόλις εβδομάδα, μεταξύ των άλλων αποκαλύπταμε ότι προκειμένου να αποφύγει το δίδυμο της συμφοράς (Παρίσης – Λυκούδης, Λυκούδης – Παρίσης) την οργή του Μαέστρου όταν τις 21 Ιουνίου εξαφανίστηκαν από την Κεφαλονιά και δεν έγινε η προγραμματισμένη παράδοση του έργου φρόντισαν «να του πλασάρουν μία νέα παραμύθα ότι «για να γίνει η παραλαβή πρέπει να ελεγχθεί πρώτα το σύστημα πυρόσβεσης»!

Και πράγματι ο καλοκάγαθος Μάκης Αποστολάτος, ο αγαπητός Μαέστρος, στο ΔΣ του Γηροκομείου στις 29 Ιουνίου ενημέρωσε «για την πορεία παράδοσης του Νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου» (απόφαση 29/2017 με ΑΔΑ: 7Σ9Ω4691 ΗΨ-ΔΚΓ) τα 6 από τα έντεκα παρόντα μέλη (αν λέει κάτι αυτό…) αναφέροντας:

Ο κος Πρόεδρος αναφέρθηκε τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που ανέφεραν για συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης του νέου κτιρίου οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο κος Πρόεδρος με τις Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά και με τον ίδιο τον κο Δήμαρχο Κεφαλλονιάς θα πρέπει να εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Αργοστολίου. Εχοντας τον πλήρη φάκελο για την πυρασφάλεια του κτιρίου την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 θα κατατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου από τον κο Πρόεδρο με αίτησή του για την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Ελπίζουμε μετά την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην παραλαβή του νέου κτιρίου».

Δεν γνωρίζουμε αν εκδόθηκε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που ξαφνικά ανακάλυψαν οι φωστήρες της Δημοτικής Αρχής για να παραμυθιάσουν γι’ άλλη μια φορά το Μαέστρο, αλλά και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ γιατί το κτίριο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ αν δεν μπει ο νέος εξοπλισμός όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Γαλιατσάτου.

Εκείνο που ξέρουμε πάντως είναι ότι έχουν βρει «το θύμα»! Εχουν βρει ένα καλοσυνάτο άνθρωπο που όλοι του λένε καλημέρα από την καρδιά τους, του έχουν φορτώσει το σταυρό του μαρτυρίου και είναι ικανοί να του φορτώσουν και οτιδήποτε βγει από τους ελέγχους των Ράμπο!

Εδώ είμαστε και εδώ είστε …και μακάρι να διαψευστούμε!

Ειλικρινά δεν θα ξέραμε τι θα κάνανε αν αύριο το πρωί τους τα βρόνταγε ο Μαέστρος όπως τους τα βρόντηξε ένας Τάσης Ζησιμάτος (εκειό έλειπε να παίξουν με την τιμή και το όνομά του…) και μια Αθηνά Αυγουστάτου που ακόμα δεν έχουν βρει να την αντικαταστήσουν.

Ποντάρουν βέβαια στη μπέσα του Μάκη, αλλά παραβλέπουν πως όλα και όλοι έχουν τα όρια τους…

Αχ, βρε Μαέστρο!

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος