Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιριστής Νίκος Κοσμετάτος από τα Βλαχάτα, σε ηλικία 52 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

O Νίκος Κοσμετάτος («Κόκκος» όπως τον φώναζαν οι φίλοι του), το πρωϊ του Σαββάτου είχε πάρει μέρος στον ποδοσφαιρικό αγώνα των παλαιμάχων της Εικοσιμίας, που έγινε στις Κεραμειές, στη μνήμη του πρώην προέδρου της ομάδας Κώστα Μικελάτου.
Πριν τη λήξη του αγώνα, ο Νίκος αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία, αποχώρησε από το γήπεδο και πήγε στο βενζινάδικο, ιδιοκτησίας του στα Βλαχάτα,  και εν συνεχεία συνέχισε για το σπίτι του. Λίγη ώρα μετά, ο άτυχος 52χρονος, «προδωμένος» από την καρδιά του, άφησε την τελευταία του πνοή.

O Νίκος Κοσμετάτος διατηρούσε το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων στα Βλαχάτα, ενώ επί σειρά ετών ήταν ποδοσφαιριστής σε τοπικές ομάδες και στον ΑΠΣ Ζάκυνθος.
Ηταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στον αθλητικό κόσμο του Νησιού μας και εξαίρετος επαγγελματίας.

O εκλιπών ηταν παντρεμένος με την Μαρίνα Μιχαλάτου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Βλαχάτων.
Στην οικογένεια του Νίκου Κοσμετάτου, ο «Η» στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Νίκος Κοσμετάτος (Κόκκος) στην τελευταία παρουσία του από το γήπεδο το Σάββατο, στον αγώνα παλαιμάχων στη μνήμη του τέως προέδρου της Εικοσιμίας Κώστα Μικελάτου (φωτό sportshea)
Ο Νίκος Κοσμετάτος (Κόκκος) στην τελευταία παρουσία του από το γήπεδο το Σάββατο, στον αγώνα παλαιμάχων στη μνήμη του τέως προέδρου της Εικοσιμίας Κώστα Μικελάτου (φωτό sportshea)

Δ.Δ.-

• Για τον Nίκο Κοσμετάτο, ο ιδιοκτήτης του sportsthea Νίκος Κορσιάνος ανήρτησε το ακόλουθο κείμενο:
Ένας πολύ καλός φίλος, που υπηρέτησε το τοπικό μας ποδόσφαιρο και είχα την ιδιαίτερη χαρά να συνεργαστώ μαζί του όταν ήμουν προπονητής στον Εύγερο, έφυγε σήμερα ξαφνικά από κοντά μας, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

O λόγος για το Νίκο Κοσμετάτο, τον γνωστό μας «Κόκκο», ο οποίος σε ηλικία μόλις 52 ετών προδόθηκε από την καρδιά του λίγες ώρες μετά την παρουσία του στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Κεραμειές, στη μνήμη του τέως προέδρου της Εικοσιμίας Κώστα Μικελάτου.
Εκεί, έμελλε δυστυχώς να τον δω για τελευταία φορά με την είδηση του θανάτου του πραγματικά να με έχει συγκλονίσει.
Καλό ταξίδι Νικόλα μου… Καλό παράδεισο.
Η ομάδα του sportsthea εκφράζει στην οικογένεια του τα θερμά της συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Συλλυπητήρια της τοπικής ηγεσίας για το Ν. Κοσμετάτο

Για το απρόσμενο θάνατο του Νίκου Κοσμετάτου εκδόθηκαν τα ακόλουθα συλλυπητήρια μηνύματα:

• O περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, για τον απροσδόκητο χαμό του, Νίκου Κοσμετάτου.
«O Νίκος ήταν συναθλητής και συναγωνιστής και ιδιαίτερα αγαπητός στη μικρή μας, κοινωνία».
O Περιφερειάρχης, «Συλλυπείται Θερμά», την οικογένεια του Νίκου Κοσμετάτου και ενημερώνει ότι σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και εκτίμησης στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Νίκου, ιδιαίτερα για την πολύχρονη προσφορά και συμμετοχή του στον τοπικό αθλητισμό, προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να δώσει στο υπό κατασκευή Αθλητικό Κέντρο Βλαχάτων, το όνομά του.
O περιφερειάρχης
ΘΕOΔΩΡOΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤOΣ

• Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την ξαφνική και αναπάντεχη φυγή του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη Νίκου Κοσμετάτου.
Ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας μας άφησε πολύ νωρίς και ταυτόχρονα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.
Εκφράζω στην οικογένεια του εκλιπόντος τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου.
O δήμαρχος
ΑΛΕΞΑΝΔΡOΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

• Ενας πολύ καλός φίλος, ένας αγαπημένος συναγωνιστής και συνεργάτης, έφυγε χθες ξαφνικά και άδικα από αυτή τη ζωή.
Με τον Νίκο Κοσμετάτο θα μας συνδέουν πάντα άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης αλλά και κοινοί αγώνες.
Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμότατα συλλυπητήριά μου.
Φίλε Νίκο, θα μείνεις για πάντα ζωντανός στη σκέψη και την καρδιά μου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει!
O αναπληρωτής δήμαρχος
ΔΙOΝΥΣΗΣ ΛΥΚOΥΔΗΣ

• Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπητό σε όλους, Oικογενειάρχη, Φίλο και Στέλεχος της Τοπικής κοινωνίας της Λειβαθούς, Νίκο Κοσμετάτο.
Η αιφνίδια και απρόσμενα τραγική «αναχώρησή του», γέμισε με πόνο όλους όσους είχαμε την τιμή και την χαρά να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.
Η Αρχοντιά και η ευγένεια, που σφράγισαν την προσωπικότητά του, ας είναι το βάλσαμο, που θα απαλύνει τον σπαραγμό της αγαπημένης του Oικογένειας και την στενοχώρια όλων μας.
O αντιδήμαρχος Λειβαθούς
Ευάγγελος Κεκάτος