Από την «Ενωμένη Τετράπολη» ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για πέμπτη σχολική χρονιά, μετά τους σεισμούς του 2014, θα γεμίσουν τις αίθουσες και τις αυλές των σχολείων τους.

Οι ελλείψεις σε υποδομές και διδακτικό προσωπικό μεγάλες.

Για την οικονομία του θέματος ας δεχθούμε την δικαιολογία της οικονομικής δυσκολίας και ας συμβιβαστούμε και εφέτος με την μετριότητα των υποδομών της σχολικής στέγης.

ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ειδικότερα

Σήμερα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λιμνάζουν περίπου 10.000.000 ευρώ για σχολική στέγη από πιστώσεις ΕΣΠΑ.

Επίσης περίπου 1.500.000 ευρώ λιμνάζουν στην αντιπεριφερεια Κεφαλλονιας για την επισκευή του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Αγίας Θέκλας από τα 5.000.000 ευρώ της δωρεάς της περιφέρειας Αττικής. Όμως, από τον Νοέμβριο του έτους 2017, που οι επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό η διαδικασία για την δημοπράτηση και εκτέλεση των επισκευών των σχολείων, όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως την προηγούμενη εβδομάδα!!!!!

Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, τα παιδιά των σεισμόπληκτων σχολείων της περιοχής του Αργοστολιού και του Ληξουριού θα περάσουν την φετινή σχολική χρονιά, αλλά δυστυχώς και πολλές ακόμη, στις παραγκουπόλεις των containers.

Δώρο από τον Δήμαρχο και την δημοτική του πλειοψηφία στα παιδιά μας!!!

Σε αυτά τα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τους σεισμούς του χειμώνα του έτους 2014 μέχρι σήμερα, υπήρχε άφθονος χρόνος για την ολοκλήρωση των μελετών και την εκτέλεση των επισκευών.

Με μια προϋπόθεση:

Ότι ο Δήμαρχος θα έθετε ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μας και τα σχολεία τους.

Γιατί ο Δήμαρχος, είναι ουσιαστικά, αλλά και σύμφωνα με το νόμο, υπεύθυνος για όλα τα σχολεία της Κεφαλλονιάς,

Γιατί ο Δήμαρχος είναι στην ουσία ο ιδιοκτήτης των σχολείων ( προφανώς ως εκπρόσωπος όλων μας ) και ο επισπεύδων για τις επισκευές των σχολικών κτιρίων, και υπό αυτήν του την ιδιότητα όφειλε να είχε κινήσει “γήν και ουρανό” από το 2014, να είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες με άρτιο τρόπο, να είχαν τελειώσει οι εργασίες των επισκευών και τουλάχιστον εφέτος τα σχολικά κτίρια να ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά μας.

Όμως ο Δήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο με το οποίο επιμένει να μην ασχολείται, είναι με το θέμα της σχολικής στέγης γενικά και με τις επισκευές των σεισμοπλήκτων σχολείων ειδικότερα.

Είναι χαρακτηριστικό της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, ότι δύο προκηρύξεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αντικείμενο την χρηματοδότηση από πιστώσεις ΕΣΠΑ της δράσης “Συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών σχολικής στέγης” που έληξαν η πρώτη στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και η δεύτερη στις 8 Ιουλίου 2016 χάθηκαν χωρίς ο Δήμος να πάρει καν μυρωδιά της ύπαρξης τους.

Μνημείο ανικανότητας και αδιαφορίας Δήμαρχου και Δημοτικής αρχής είναι και η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβούλιου στις 21 Νοεμβρίου 2017 για να προλάβουμε την χρηματοδότηση των επισκευών από πιστώσεις ΕΣΠΑ αφού χάθηκε και η τρίτη προκήρυξη της Περιφέρειας για χρηματοδότηση των επισκευών που έληξε την 30η Οκτωβρίου 2017 χωρίς να την αντιληφθούν και παρατάθηκε μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017.

Περιττό να τονίσουμε ότι οι υποσχέσεις των ανίκανων (εκ του αποτελέσματος) της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή νέων κτιρίων, για Λύκειο στο Ληξουρι και για το 2ο και 3ο Γυμνάσιο στο Αργοστόλι, ουδεμία πιθανότητα υλοποίησης έχουν, αφού η ανυπαρξία έστω και προμελετών, δεν παρέχει ούτε και κατά διάνοια την δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής τους μέσω του τρέχοντος προγράμματος του ΕΣΠΑ το οποίο πρακτικά λήγει σε ένα χρόνο.

Και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να τις δίνουν.!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ

αλλά εξ αιτίας της ανικανότητας, της αδιαφορίας, και της αναλγησίας του Δημάρχου και της δημοτικής του αρχής προς τα παιδιά μας, οι επισκευές των σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων θα χρειαστούν πολύ χρόνο ακόμη για να υλοποιηθούν και το όνειρο για νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια στο Αργοστόλι και στο Ληξουρι θα μείνει γλυκό αλλά απατηλό.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε πως θα κοιτάξετε στα μάτια τα παιδιά στα containers, τους δάσκαλούς τους και τους γονείς τους, αν τολμήσετε να πάτε στους αγιασμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Από το Γραφείο Τύπου