Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται σε λίγο περισσότερο από μήνα είναι αναμφισβήτητα κρίσιμες για την Κεφαλονιά.

Πρώτη φορά τρεις Δήμοι, πρώτοι φορά τόσοι πολλοί υποψήφιοι, προφανώς λόγω απλής αναλογικής.

Εξι υποψήφιοι στο Δήμο Αργοστολίου και από τέσσερεις στους Δήμου Ληξουρίου και Σάμης.

Και μπορεί να βρισκόμαστε 40 ημέρες πριν τις εκλογές και 19 από την κατάθεση των ψηφοδελτίων, αλλά «τα αίματα έχουν ανάψει».

Στο Δήμο Αργοστολίου τρεις υποψήφιοι διεκδικούν να περάσουν την δεύτερη Κυριακή. Οι Παρίσης, Φόρτες και Μιχαλάτος.

Στο Δήμο Ληξουρίου κατά τα φαινόμενα ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει το ζευγάρι της δεύτερης Κυριακής μεταξύ Αραβαντινού, Κατσιβέλη, Ρουχωτά και Μαντζουράτου.

Τα ίδια και στο Δήμο Σάμης με ένα ελαφρύ προβάδισμα να δίνεται στο Σπαθή και να ακολουθεί κατά τα φαινόμενα ο Μονιάς και μετά Γάκης, Αμούργης και Αθανασάτος.

Στο Δήμο Αργοστολίου θα δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ Φόρτε, Παρίση και Μιχαλάτου.

Οι αντικειμενικές πληροφορίες, αλλά και οι συγκλίνουσες πληροφορίες από τις δύο δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει (άγνωστο από ποιόν) δίνουν προβάδισμα για την δεύτερη Κυριακή στο δίδυμο Φόρτε, Παρίση, με τις πιθανότητες από κει και πέρα να συγκλίνουν προς τον για 12 χρόνια δήμαρχο Αργοστολίου.

«Το ισχυρό χαρτί» του Φόρτε είναι η αναγνωρισμένη εμπειρία του από όλους (ακόμη και από το Μιχαλάτο, βλέπε ΗΜΕΡΗΣΙΟ της Τετάρτης 10 Απριλίου), πράγμα το οποίο προκρίνεται από τους πολίτες ως το σημαντικότερο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο νέος δήμαρχος. Κατά τα φαινόμενα ένα επίσης ισχυρό (ισχυρότατο) χαρτί του Φόρτε δείχνει να είναι το ψηφοδέλτιο του το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έκπληξη φρεσκάδας, ελπίδας και νεότητας.

Ο Παρίσης από την πλευρά του εμφανίζει ως «το ισχυρό χαρτί» του το έργο του στο Αργοστόλι το οποίο όμως από τα πράγματα είναι ταυτόχρονα και …το αδύνατο σημείο του αφού πέρα αυτού δεν έχει τίποτε άλλο να επιδείξει στα 9 χρόνια της θητείας του, το οποίο και έπιασε ο Φόρτες και με στοιχεία «τον ξετίναξε» εκθέτοντάς τον σε όλο το Δήμο.

Ακόμη η φημολογούμενη δυστοκία του Παρίση να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών (ο ίδιος φέρεται να εκλιπαρεί τα στελέχη της ΝΟΔΕ να του βρουν γυναίκες…) αλλά και αυτών στις 3 από τις 4 δημοτικές ενότητες (εκτός Ομαλών) είναι ενδεικτική της δεινής κατάστασης που βρίσκεται ο σημερινός δήμαρχος.

Ο Μιχαλάτος πέρα από τη δύναμη της οικονομικής επιφάνειας του και των ευκαιριακών μεταγραφών του τίποτε το ιδιαίτερο. Στις προηγούμενες εκλογές προσπάθησε με μεταγραφές από τη ΝΔ και τον Παρίση και απέτυχε παταγωδώς. Τώρα επιχειρεί με μεταγραφές από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ (στις τελευταίες εκλογές το 2015 κατέγραψε στο νέο Δήμο Αργοστολίου το ισχνό …5%) να κάνει το μπαμ. Όμως δεν δείχνει να πείθει! Θέλεις ότι η υπερφόρτωση του ψηφοδελτίου με άτομα ξεπερασμένα από τα πράγματα, οι πρακτικές του πολιτικού μπούλινγκ σε όποιον δεν είναι μαζί τους, αλλά και τα όσα κυκλοφορούν στην μικρή μας κοινωνία όχι, μόνο απομακρύνουν τον κόσμο από το στρατόπεδο Μιχαλάτου αλλά και δημιουργούν κάθε ημέρα που περνάει και πιο βαρύ σε αυτό κλίμα.

Τέλος οι πειθαρχικές περιπέτειες του Παρίση (δύο φορές έχει αναβληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο στην Πάτρα για την περιβόητη υπόθεση των 623 παράνομων απευθείας αναθέσεων ύψους 1,6 εκατ. ευρώ) και η υποδικία του Μιχαλάτου για την κακουργηματική πράξη της απιστίας στην υπηρεσία και ζημία του Δήμου με 6.081. 699,69 ευρώ (!) με την δίκη να έχει προσδιοριστεί εξ αναβολής μόλις …18 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/ 9/2019, σημαδεύουν αρέσει δεν αρέσει τις επερχόμενες εκλογές και δημιουργούν σκοτεινές πτυχές στις υποψηφιότητες Παρίση και Μιχαλάτου, όσο και να γίνεται προσπάθεια από τις δύο πλευρές να υποβαθμιστούν οι συνέπειες. Και το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές μέχρι τώρα αρνούνται να τοποθετηθούν στο ζήτημα που έχει ευθέως θέσει ο Φόρτες για …«μη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης» επιβαρύνει αρνητικά τις υποψηφιότητες των δύο.

Αλ. Παρίσης
Θ. Mιχαλάτος
Μ. Φόρτες