«Εκ των έσω» χτυπήθηκε η Παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση στον Β’ Γύρο, γι’ αυτό και έχασε τη μάχη για 81 ψήφους.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν στελέχη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», αποτιμώντας την ήττα της 2ας Ιουνίου, που δεν επέτρεψε στον «Γνήσιο» να πανηγυρίσει και 3η επιτυχία στις Δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη αυτά αναφέρονται σε σαμποτάζ που υπέστη η Παράταξη από «δικούς της ανθρώπους», οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να εκλεγούν από την «πρώτη Κυριακή», καθώς, όπως υποστηρίζουν, η «γραμμή» του Μεγάρου ήταν να μείνουν αυτοί «εκτός νυμφώνος» και να προωθηθούν άλλοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ήττα των εκλογών, στο Μέγαρο έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις, οι περισσότερες απ’ τις οποίες κατέληξαν σε καυγάδες και συγκρούσεις, ενώ στελέχη της Παράταξης θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα τον απερχόμενο δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, καθώς, όπως ισχυρίζονται, επέτρεψε «αδιαφανείς διαδικασίες» κατά τις εκλογές, ιδίως μετά την πρώτη Κυριακή.

Στο μεταξύ, άλλα στελέχη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» επεξεργάζονται τώρα ένα «σχέδιο νίκης», καθώς θεωρούν ότι με την απλή αναλογική ο κ. Παρίσης θα έχει 10 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, ενώ ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος θα έχει 9.