Στην Κεφαλονιά έφθασε σήμερα αεροπορικώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στα πλαίσια ελέγχου 18 Αεροδρομίων της Χώρας (μεταξύ των οποίων και το δικό μας), που ανοίγουν την 1η Ιουλίου στις πτήσεις Εξωτερικού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ήλθε για δύο περίπου ώρες στο Αεροδρόμιο μας και πραγματοποίησε ένα γενικό τσεκ απ για τις συνθήκες υποδοχής μέσω του Αεροδρομίου μας.

Από τη σημερινή επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου». Από αριστερά: Ο βουλευτής του Νομού μας κ. Παν. Καππάτος, ο υφυπουργός Πολ. Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός και ο δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ Μιχαλάτος

Στο Αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και διάφοροι τοπικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ είχε συνάντηση με την Πυροσβεστικη Υπηρεσία του Αεροδρομίου.

Ο υφυπουργός περιόδευσε στους χώρους του Αεροδρομίου και μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε αίθουσα του Αεροδρομίου κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία πήραν μέρος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Ν. Χαρδαλιάς έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ενώ μαζί του ήταν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τα πρωτόκολλα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε και τις διαδικασίες. Είναι ξεκάθαρο ότι το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού θα γίνει με όρους δημόσιας υγείας και χωρίς καμία έκπτωση πάνω σε αυτό. Η Κεφαλονιά είναι ένας όμορφος τουριστικός προορισμός και θέλουμε να είναι ασφαλής όχι μόνο γι αυτούς που θα έρχονται για τουρισμό, αλλά και γι’ αυτούς που θα τους φιλοξενήσουν. Υπάρχουν μικρά τεχνικά ζητήματα αλλά θα είμαστε έτοιμοι και τη Δευτέρα θα γίνει αλλη μια μικρή σύσκεψη και όλα θα πάνε καλά. Την ευθύνη των υγειονομικών ελέγχων θα έχει συνεργείο υγειονομικών στελεχών των ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής υπολοχαγό γιατρό, συνεπικουρούμενους από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Ολη η ομάδα του αεροδρομίου μαζί με τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού θα είναι παρόντες σε μία άσκηση που φαντάζει δύσκολη, αλλά είναι πολύ σημαντική για να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός».


«Συζητάμε ν’ ανοίξει σταδιακά η ΜΕΘ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι»


Εξ’ άλλου για τα θέματα Υγείας ο βουλευτής Παναγής Καππάτος είπε:

«Οι πιέσεις που γίνονται για προσλήψεις στο Νοσοκομείο μας είναι ασφικτικές. Οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα γίνουν μάλλον από Δευτέρα, καθώς εκρεμμεί μια υπογραφή από το Yπουργείο. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για 63 προσλήψεις και πιστεύω να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον με την ανεργία που υπάρχει αυτές τις μέρες. 

Να ξέρετε ότι θα ενισχυθεί το Nοσοκομείο μας κατά τους θερινούς μήνες με γιατρούς που θα αποσπαστούν από μεγαλύτερα Nοσοκομεία. Ηδη οι θέσεις άνοιξαν και υπάρχει και ανοιχτή πρόσκληση για επικουρικούς γιατρούς. Επεξεργαζόμαστε με ποιούς όρους ώστε να υπάρξουν σωστά κριτήρια και μπόνους για όσους γιατρούς έρθουν στο νησί μας. 

Για το θέμα της ΜΕΘ συζητάμε με το Υπουργείο με ποιόν τρόπο θα ανοίξει σταδιακά η ΜΕΘ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Είμαστε σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και όχι μόνο για το θέμα της Υγείας στο νησί μας».


Τι είπαν οι τοπικοί παράγοντες


Σε δηλώσεις τους οι τοπικοί παράγοντες δήλωσαν σχετικά με την επίσκεψη Χαρδαλιά:

Παναγής Καππάτος, βουλευτης:

Παν. Καππάτος
Παν. Καππάτος

«Σήμερα ο υπουργός κ. Χαρδαλιάς μας ανέδειξε τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν στη χώρα μας για να υποδεχθούμε τους τουρίστες. 

Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της, ανοίγει η Κεφαλονιά και είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε με απόλυτη ασφάλεια και για τους τουρίστες αλλά και για τον κόσμο της Κεφαλονιάς και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τον ανάλογο τουρισμό. Είμαστε η μόνη χώρα που είμαστε τόσο έτοιμοι να υποδεχθούμε τουρίστες και πρέπει να ανοίξουν και άλλες επιχειρήσεις».

Σταύρος Τραυλός, αντιπεριφεριάρχης:

«Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τον υφυπουργό για τη σημερινή επίσκεψη, αλλά και την συνολικότερη προσπάθεια που έκαναν σαν κυβέρνηση και είμαστε η μόνη χώρα με τόσα λίγα κρούσματα, αλλά και γιατί όποτε τον χρειαστήκαμε ήταν πάντα εδώ για μας. Οπως είπε και ο κ. βουευτής η σημερινή ήταν μια πολύ συμαντική σύσκεψη εργασίας για να δούμε πως θα βαδίσουμε την επόμενη μέρα με το άνοιγμα των συνόρων μας σε κάποιες χώρες. 

Στ. Τραυλός

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος και άλλες χώρες την έχουν ακολουθήσει με τα πρωτόκολλα που έχει εφαρμόσει και αυτό εμάς μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. 

Το νησί μας, τα νησιά μας, τα κρατήσαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιστεύβ ότι θα κρατήσουμε την προσπάθεια που κάναμε, Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν, τις Υπηρεσίες μας, τους δημάρχους, τον βουλευτή και τον απλό κόσμο που συνέβαλε να είμαστε σε αυτό το καλό σημείο για να υποδεχθούμε τους τουριστες στα νησιά μας.

Η ομάδα των υγειονομικών που ανέφερε ο κ. υφυπουργός θα έχει ειδικό μέσο μεταφοράς και θα έρχονται να κάνουν 100 τεστ κάθε μέρα στο αεροδρόμιο όπως προβλέπει η διαδικασία. Η Κεφαλονιά θα έχει ξενοδοχείο για τα πιθανά κρούσματα Covid».

Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήμαρχος Αργοστολίου:

Θ. Μιχαλάτος

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τον υφυπουργό που ήρθε στην Κεφαλονιά. Η διαδικασία που μας ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς που θα ισχύει στα αεροδρόια μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ασφάλεια. Θα ελέγξουμε οποιοδήποτε ιστορικο έρθει στην Κεφαλονιά και θα έχουνε ένα 3μηνο καλό και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε αφίξεις για τον Τουρισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα πάει καλά το καλοκαίρι».