Άδικη απόφαση για την Ιθάκη αποκλείστηκε από τα 20.000.000 Ε για μικρούς Δήμους

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας προς Υπουργό Εσωτερικών με θέμα την «Οικονομική ενίσχυση μικρών νησιωτικών Δήμων».

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Η πρόσφατη απόφασή σας να αποδοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς και ορεινούς Δήμους με κριτήρια που αποκλείουν το Δήμο μας από την ομάδα των δικαιούχων, μας αναγκάζει να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εξηγήσουμε ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι άδικος, ενώ η Ιθάκη ανήκει στο Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Είναι γνωστό ότι για ιστορικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους τα πληθυσμιακά όρια για να συμπεριληφθεί ένα νησί στο δίκτυο και να απολαμβάνει των αντίστοιχων «προνομίων» είναι 3.100 κάτοικοι και έγινε ακριβώς για την Ιθάκη η οποία στην απογραφή του 2001 είχε υπερβεί τους 3000 κατοίκους.

Για τους ίδιους λόγους θεωρούμε ότι η απόφασή σας μας αδικεί, γι αυτό σας παρακαλούμε να τροποποιήσετε την απόφασή σας ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης.

Επίσης σστο Facebook ο δήμαρχος Ιθάκης αναρέρει τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…….

Περιμένοντας την έγκριση της ανάθεσης στον εργολάβο που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά για το έργο λιμένος Πίσω Αετού ακόμη έχω την απορία ποιος τελικά ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που σταμάτησε το έργο απο τον προηγούμενο εργολάβο; Ακόμη όταν το καράβι της Πάτρας είχε σταματήσει το 2013 και μείναμε 2 χρόνια χωρίς την Πάτρα πως με δικές τους ενέργειες ΔΕΝ το κράτησαν;

Τέλος ακόμη ψάχνω την έγκριση της μελέτης του βιολογικού στο ΥΠΕΡΑ και δεν μπορώ να την βρώ. Καλό καλοκαίρι!

Παν. Σκουρλέτης
Δ. Στανίτσας