Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε…

Θ. Μιχαλάτος

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ:

Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ιδρύθηκε αποκλειστικά το Μουσείο Σκλάβου.

Αξιοποίηση συνολικά του κτιριακού αποθέματος των εγκαταλελειμμένων Δημοτικών κτιρίων δίνοντάς τους διοικητικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Κανένα Δημοτικό κτήριο δεν βρίσκεται σε λειτουργία αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη και αναξιοποίητο (βλπ. Θαλασσόμυλος).

• Κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στο οικόπεδο του Ξενία.

Παρέμειναν κάποια κοντέινερ να στεγάζουν το Νηπιαγωγείο και ούτε λόγος για στέγαση του. Καμία μελέτη για αξιοποίηση του χώρου.

• Μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Επαναλειτούργησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο στο κτήριο του και ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στον αγιασμό.

• Άνοιγμα της Κοινωνικής Δομής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο χώρο του καφενείου της Καμπάνας.

Εν μια νυκτί παραχωρήθηκε στο Χαροκόπειο. Ταυτόχρονα τα άτομα με ειδικές ανάγκες παραγκωνίστηκαν.

• Ανάπλαση των πλατειών στις Λαϊκές κατοικίες και τους οικισμούς και μεταφέρονται υπηρεσίες του Δήμου στα εγκαταλειμμένα δημοτικά κτήρια της Πλατείας Μπακογιάννη.

Σήμερα η Πλατεία Μπακογιάννη είναι άντρο αγνώστων προσώπων και δραστηριοτήτων, κατειλημμένα, κατεστραμμένα. Παντού σκουπίδια και καταστροφές. Οι κάτοικοι στα κάγκελα από την μεγάλη ανάπλαση Μιχαλάτου. Εν ριπή οφθαλμού η περιοχή μετατράπηκε σε γκέτο.

• Εκπονούμε Νέο Κανονισμό Καθαριότητας και αναδιοργανώνουμε τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου.

Σήμερα επιλεκτική καθαριότητα κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μια βόλτα από γειτονιές το αποδεικνύουν. Ιδιαιτέρως από την πολύπαθη γειτονιά των Λαϊκών Κατοικιών το αποδεικνύει. Σιδηρικά, μπουκάλια, κάθε λογής σκουπίδια στις πλατείες και στα πεζοδρόμια.

Πάλι λοιπόν θα αναφερθούν σε κακεντρεχή κριτική; Πάλι θα κατηγορηθούν οι πολίτες ,που είδαν τις ελπίδες τους να σταματούν στην κάλπη, ως συκοφάντες; Η καθημερινότητα αποδεικνύει την ανυπαρξία έργου και την αλαζονική συμπεριφορά προς τον δημότη. Άλλα ειπώθηκαν κι άλλα έγιναν. Η βουλιμία για εξουσία έφερε τη λήθη και οι υποσχέσεις στους ημετέρους πραγματοποιούνται με κάθε τίμημα.