Άλλες 50 συλλήψεις στην Κεφαλονιά

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους κατά το χρονικό διάστημα 3 Ιουλίου έως και 9 Ιουλίου 2017.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας με στόχο να αντιμετωπίσουν παραβατικές συμπεριφορές μικροκλοπών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών και άλλων:

  •  Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (78) άτομα, μεταξύ των οποίων (4) για ναρκωτικά, (1) για παραεμπόριο, (6) για ηχορύπανση, (17) για αδικήματα περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (674) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (35) για μέθη, (31) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, (15) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (72) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (44) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  •  Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν (57) άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών (3), για διάθεση ειδών παραεμπορίου (18), για ηχορύπανση (7), άγρα πελατών (3) καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (123) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (8) για μέθη, (5) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, (15) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (19) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (14) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  •  Στην Λευκάδα συνελήφθησαν (33) άτομα, μεταξύ των οποίων (1) για ναρκωτικά, (9) για παραεμπόριο (1) για ηχορύπανση καθώς και για άλλα αδικήματα.

Διαπιστώθηκαν (282) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες αφορούσαν (61) για ταχύτητα, (16) για προστατευτικό κράνος, (18) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (7) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Στην Κεφαλονιά αντίστοιχα κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν (50) άτομα, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν, (5) για ηχορύπανση, (1) για παραεμπόριο, (4) για κατάληψη αιγιαλού καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (43) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (177) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ οι οποίες αφορούσαν (1) μέθη, (21) για στέρηση αδείας οδηγήσεως, (8) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (45) για ταχύτητα.

Η αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου πραγματοποιείται βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την έναρξη της θερινής περιόδου και αποσκοπεί την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών των περιοχών και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.