Άλλη μιά αρνητική διάκριση για το Δήμο

Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στο δήμαρχο και το δήμο Κεφαλονιάς, αφού κατάφεραν να δώσει την παραίτηση του το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ Σκάλας, του οποίου η πλειοψηφία ανήκει στη δημοτική αρχή.

Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για την τοπική αυτοδιοίκηση ανά το πανελλήνιο. Άρα δίκαια ο δήμος μας δικαιούται άλλη μια διάκριση, παίρνοντας το βραβείο της απόλυτης ξεφτίλας. Ξεφτιλίζοντας τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης , απαξιώνοντας τα τοπικά συμβούλια και τις αποφάσεις τους.

Φυσικά, όσα διαβάσαμε για τους λόγους τους οποίους παραιτήθηκαν, είναι η πραγματικότητα που δεν ισχύει μόνο για δημοτική κοινότητα Σκάλας αλλα και για την υπόλοιπο περιφέρεια του δήμου Κεφαλονιάς. Φανταστείτε λοιπόν αφού είναι εγκαταλελειμμένο ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του δήμου, τι συμβαίνει στα υπόλοιπα απομακρυσμένα και μικρά χωριά. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Αν οι Σκαλισιάνοι αναρωτιούνται γιατί δεν γίνεται τίποτα στο μέρος τους, παρόλο που συνδράμουν στα ταμεία του δήμου με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από φόρους, παραλίες και ανταποδοτικά τέλη, μπορεί να είναι ηθικό αυτό που ζητάνε αλλά δε είναι νόμιμο, αφού το ταμείο του δήμου είναι ενιαίο, όπως γίνεται και με τα έσοδα από τα σπήλαια, τη Μελισάνη κ.α.

Π.χ οι περιοχές όμως που δικαιούνται χρήματα από τις Ανεμογεννήτριες, για τη δημοτική αρχή είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό, αφού όπως ανάφερα και πιο πανω το ταμείο είναι ενιαίο. Άρα εδώ γεννάται το ερώτημα για την δημοτική αρχή αν το νόμιμο είναι ηθικό ή το ηθικό είναι νόμιμο εξάλλου αυτή η δημοτική αρχή υπηρετεί τους νόμους της αστικής δημοκρατίας μας, όπως ομολογεί άλλωστε ο κ. αντ αυτού, διατηρώντας το ηθικό της πλεονέκτημα ως παράταξη.

Όσον αφορά τον κ. δήμαρχο που γνώριζε τα προβλήματα της Σκάλας και τους προβληματισμούς του τ.σ. δεν έκανε απολύτως τίποτα. Φυσικά όταν τον επισκέπτεσαι όπως έχουμε κάνει και εμείς κατά το παρελθόν ως τοπικό συμβούλιο πάντα σε δέχεται, πάντα σε ακούει και πάντα ακούς αυτό που θέλεις να ακούσεις και εννοείτε πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ αυτόν και τους συνεργάτες του.

Αναρωτιέμαι όμως πριν παραιτηθεί το Τ.Σ της δ.κ. Σκάλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ελιού-Προννων δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα; Ή και αυτών ο ρόλος είναι απολύτως διακοσμητικός, όπως των Α/Δ πλην του κ. Λυκούδη και του κ. Ματιάτου οι οποίοι έχουν όλες τις εξουσίες.

Όλα αυτά συμβαίνουν και πολλά χειρότερα δυστυχώς σε όλον το δήμο Κεφαλονιάς. Μήπως το παράδειγμα του τοπικού συμβουλίου Σκάλας πρέπει ακολουθήσουν όλα τα τοπικά συμβούλια;

Αναστάσιος Π. Τζωρτζάτος

Τοπικός σύμβουλος Τ.Κ Διλινάτων