Άνανδρη επίθεση στον Όμιλο Real

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα χθες στις 3 ξημερώματα στο κτίριο, όπου στεγάζονται ο ραδιοσταθμός Realfm 97,8 και η εφημερίδα Realnews, επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Ιδιοκτήτες του Ομίλου Real είναι ο συμπατριώτης μας Ανδρέας Κουρής (γιος του αείμνηστου Γιώργου Κουρή) και ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η φωτιά τέθηκε χθες υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην είσοδο του κτιρίου, βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για εμπρησμό.

Προχθές Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι.

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.

Toν εμπρησμό καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ν. Χατζηνικολάου
Α. Κουρής