Άτυπος άρχων

Θ. Μιχαλάτος

Ο δήμαρχος Αργοστολίου συνεχίζει ακάθεκτος στον δρόμο της ασυνέπειας και του λαϊκισμού. Αγέρωχος προχωρά στην απαξίωση των πολιτών και των αναγκών τους. Προτεραιοποιεί όποιο θέμα αυτός επιλέξει και η κοινωνία ας στενάζει!

Αμίμητες μένουν οι υποσχέσεις του στα δημοτικά συμβούλια, αξέχαστες είναι οι δεσμεύσεις του στις επερωτήσεις. Ας θυμηθούμε τις απαντήσεις του στην επερώτηση των κ.Γ.Λυκούδη και Δ. Πολλάτου για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου αποβολής των καταληψιών της Πλατείας Μπακογιάννη. Αφού εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τους μόνιμους κατοίκους, υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή του, αλλά… Πάντα ο Δήμαρχος έχει ένα «αλλά» ! Αλλά… περίμενε τα χρήματα του προϋπολογισμού ! Άντε ψηφίστηκε και αυτός! Αλλά και πάλι δεν εφαρμόστηκε!

Όπως πολύ ορθά επεσήμανε στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Γ.Λυκούδης και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, μια τα Χριστούγεννα, μια οι Απόκριες, έφτασε το Πάσχα και ακόμη η δημοτική περιουσία στα χέρια της ανομίας.

Πώς λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί ένας Δήμαρχος που δεν ενδιαφέρεται για την απελευθέρωση της περιουσίας του Δήμου του; Τι μπορεί να σκεφτεί ο απλός πολίτης για έναν Δήμαρχο που χρονοτριβεί και δεν εφαρμόζει τον νόμο; Τι μπορεί να υποθέσει ο οποιοσδήποτε παρακολουθώντας την υπόθεση αυτή που εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο μια τριετία τώρα;

Άραγε είναι τυχαία η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας από τον εν λόγω; Φυσικά και όχι! Οι αναφορές και οι σπασμωδικές δράσεις πολιτισμού είναι κατάφορα υποκριτικές, όταν ο ίδιος με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του κατακρεούργησε μια ολόκληρη περιοχή! Παραφιλολογεί, λαϊκίζει και δεν κάνει τίποτε για τους δημότες. Επικαλείται τον –επιλεκτικό- ανθρωπισμό του. Μοστράρει τις -επιλεκτικές- δράσεις. Ό,τι είναι θολό το χαρακτηρίζει άτυπο! Άτυπως άρχων λοιπόν!