Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Γεράσιμου Αρσένη

Ο ανδριάντας του Γεράσιμου Αρσένη έξω από το Διοικητήριο

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου κήρυξε την έναρξη του ετησίου Συνεδρίου των Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων και στη συνέχεια τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αείμνηστου τ. υπουργού Γεράσιμου Δ. Αρσένη.

O Πρ. Παυλόπουλος μετέβει αρχικά στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», όπου εκεί κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 19ης ετήσιας Συνάντησης των Απόδημων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Δημήτριος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Επίσης η συγγραφέας Ευρυδίκη Λειβαδά εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Μεγάλοι Κεφαλλήνες της διασποράς ανά τους αιώνες».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του δρ Σωτήρη Μουσούρη, τ. αναπληρωτή γ.γ. ΟΗΕ και προέδρου του ΙΝΕΡΠΟΣΤ με τίτλο «Γεράσιμος Δ. Αρσένης: Εξέχων Κεφαλλήν της διασποράς».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβει στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου -στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας- όπου απηύθηνε χαιρετισμό και τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα τού Γεράσιμου Δ. Αρσένη, με πλήρη λιτότητα εις μνήμη των θυμάτων από τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης ήταν ένας ιδιαιτερα σωστός πολιτικός με πολύ αγάπη για το Νησί μας κάτι που το έδειχνε καθημερινά με τις προσπάθειες οπυ έκανε για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του τ. υπουργού η οποία με μεγάλη συγκίνηση μίλησε για το πάθος και την αγάπη του συζύγου της για την Κεφαλονιά. Ακολούθησε η  παράδοση ενός εθιμοτυπικού δώρου από την κ. Κατσέλη προς τον κ. Παυλόπουλο.

Ο ανδριάντας του Γεράσιμου Αρσένη είναι, έργο του Κεφαλονίτη γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου.