Έκθεση ζωγραφική του Εργαστηρίου της ΚΕΔΗΚΕ

«Και με της θάλασσας την αύρα…» ατενίζει το Ιόνιο αυτό το καλοκαίρι ο Παύλος Σάμιος, ο οποίος παρουσιάζει νέα ατομική έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος Αργοστολίου, αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος. Η έκθεση η οποία εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου αποτελεί μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς.

Τα έργα έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, λατρεμένη μούσα για τον καταξιωμένο ζωγράφο, ο οποίος αντλεί έμπνευση από τη γαλάζια απεραντοσύνη της, από τα πολλά πρόσωπα της, από τα παιχνιδίσματα και τις αγριάδες της. Η θάλασσα γίνεται η συνέχεια του έργου, το φυσικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδεικνύονται οι μοναδικές καλοκαιρινές νεκρές φύσεις του Παύλου Σάμιου.

Ζουμερά, φρεσκοκομμένα, ή και δαγκωμένα φρούτα, ένα καπέλο αφημένο πάνω σε μια μισοτελειωμένη παρτίδα τάβλι, ένα μισοπιωμένο ποτήρι κρασί, όλα μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία που τα γεύτηκε και έχει μόλις αποχωρήσει από το έργο.

Ωστόσο αυτή τη φορά ο ζωγράφος μας αποκαλύπτει και μέρος του ατελιέ του, καθώς δεν λείπουν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, τα μοντέλα, τα έργα που δεν έχουν ακόμα πάρει την τελική τους μορφή και είναι πάνω στο καβαλέτο. Η ανθρώπινη παρουσία αυτή καθ’ αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από μια ζωγραφική που υμνεί τη γυναίκα και τον έρωτα με την πρώτη ευκαιρία.

«Σκοπός της έκθεσης είναι να μεταφέρει την καλοκαιρινή αύρα στους θεατές της, να τους δημιουργήσει το πνεύμα της απόδρασης και να τους κάνει να αισθανθούν αυτό το μοναδικό βάπτισμα στην ελευθερία που προσφέρει η θάλασσα, η οποία για μένα παραμένει πάντα ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας», σημειώνει ο Παύλος Σάμιος αναφορικά με την έκθεση.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου στις 20.00

Διάρκεια έκθεσης ως τις 5 Αυγούστου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ως Κυριακή 10.00-13.00 και 20.00-23.00.

Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος Αργοστολίου: Λεωφόρος Βεργωτή 16, τηλ 26710 25600, Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Και στο Ληξούρι

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου η έκθεση «Και με της θάλασσας την αύρα…» θα μεταφερθεί στην αίθουσα τέχνης που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa στην παραλία Χι στο Ληξούρι, για να διαρκέσει ως τις 9 Σεπτεμβρίου. Τηλέφωνο: 2671 094400.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 18.30-10.30.