Έκθεση κατασκευών προς πώληση

Χειροποίητες κατασκευές των μαθητών της Ε2 και ΣΤ1 τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου θα εκτεθούν προς πώληση το Σάββατο 3/6/17 από τις 7.30 το απόγευμα, στο Θέατρο “Ο Κέφαλος”, στα πλαίσια της συνεργασίας του Σχολείου με το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών για το πρόγραμμα Τοπική Ιστορία και Επιχειρηματικότητα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των κατασκευών, με κεφαλονίτικη θεματολογία, θα διατεθούν στο Σύλλογο Όραμα Ελπίδας- Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Ελπίδα.

Η υλοποίηση της καταπληκτικής αυτής προσπάθειας έγινε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια των δασκάλων των Τάξεων κ.κ. Παρασκευής Στελλάτου και Χρύσας Τραυλού και της διευθύντριας του Σχολείου κ. Υβόννης Αλυσανδράτου.

Σχετικά με το πρόγραμμα και την έκθεση των κατασκευών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανακοίνωσε τα εξής:

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών στο πρόγραμμα Τοπική Ιστορία και Επιχειρηματικότητα θα παρουσιάσει το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 , ώρα 19.30, στο θέατρο Κέφαλος τα έργα των μαθητών .

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με την τοπική ιστορία και την αξιοποίησή της. Οι μαθητές των Ε2 και ΣΤ1 τάξεων δημιούργησαν τις επιχειρήσεις τους ώστε να παρουσιάσουν πρωτότυπα προϊόντα, που εμπνεύστηκαν από την ιστορία της Κεφαλονιάς. Αποδείχθηκαν άριστοι επιχειρηματίες στην σύλληψη των ιδεών, την καινοτομία, την προώθηση των προϊόντων τους και την εύρεση χορηγών. Μέσω της εμπειρίας κατέκτησαν γνώση και κοινωνικές δεξιότητες αλλά και έκαναν πραγματικότητα το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, όπως πράττει κάθε επιτυχημένη επιχείρηση, τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν στο Σύλλογο Όραμα Ελπίδας- Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Ελπίδα.

Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες μας και να συνδράμετε στο έργο μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε2 και ΣΤ1 τάξεων

Οι δασκάλες

Παρασκευή Στελλάτου, Χρύσα Τραυλού

Η δ/ντρια,

Υβόννη Αλυσανδράτου